fbpx

O casa de 25 mp in care singura regula a amenajarii este detaliul atipic

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Locuintele mici se straduiesc adesea sa acomodeze toate compartimentele pe care un spatiu generos le imbratiseaza fara probleme. Casa de 25 de mp pe care v-o prezentam in continuare se dezbara de cutumele functionalitatii clasice si primeste beneficiile imaginatiei si ale asumarii unui confort personal. Un exemplu atipic de urmat!

Deschide Galeria

Arhitectii Vjacheslav Zhugin si Olga Ursulenko au conceput aceasta amenajare pornind de la premisa deja cunoscuta conform careia mai "putin inseamna mai mult",transformand-o aici "in aproape deloc inseamna totul". Practic, putem identifica in micutul apartament zona bucatariei, cea de dining sau livingul, insa acestea nu sunt nicidecum delimitate, ca intr-o locuinta clasice, ci se contopesc si se intrepatrund, ansamblul devenind omogen, iar conceptul coerent.

Unificarea spatiului s-a facut prin folosirea albului ca tonalitate de baza (pereti, mobilier, parchet, ramele ferestrelor) si prin texturile calde (lemn, textile). Repetitia stilistica este, de asemenea, un artificiu care da substanta ideii de intreg – observati accentele creative precum ramele albastre de pe peretele de caramida,stickerul sub forma de vaca sau pasarea de pe pervaz. Tablourile vii contribuie la schema de culori, iar mesajele pe care le contin sprijina ideea de atipic. 

Echilibrul vizual este obtinut prin scalarea corecta a camerei – singurul corp de mobila de bucatarie este separat de o portiune ingusta de lemn, masa si scaunele sunt de asemenea de dimensiuni mici, singurul obiect impozant din spatiu ramanand canapeaua, care este punctul focal al incaperii.

Baia este un exemplu de optimizare a spatiului fara sacrificii estetice – doza fresh de aqvamarin devinde fundalul pe care se vor profila obiectele sanitare si rafturile pentru obiectele uzuale, impresia fiind aceea de curatenie si imaginatie. Regasim posterele colorate cu mesaje ce dinamizeaza atmosfera si dau o stare de bine.

Astfel, desi nu a avut la dispozitie decat 25 mp, echipa celor doi arhitecti a stiut sa-i fructifice, diluand distantele si reducand la minim spatiile moarte. Rezultatul este o casa cocheta, atipica si pe de-a-ntregul functionala. Intreaga amenajare este o mostra de imaginatie in care utilitatea se supune situatiei date, cedand intaietatea unui stil modern si unei atmosfere extrem de placute.  

 

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...