O casa din lemn amenajata in stil rustic cu detalii vintage

Ne-a placut atat de mult aceasta casa construita din busteni incat am stiut ca trebuie degraba impartasita cu voi. Amenajata intr-un stil rustic-modern, functionala si foarte confortabila, casa iti ofera tot ce iti poti dori ca sa o poti numi caminul ideal.

Deschide Galeria

Ce surprinde inca de la exterior este aspectul natural al bustenilor, prin textura si forma lasata aparenta. Ferestrele au fost puse in valoare prin vopsirea ramelor cu rosu, detaliul ce confera un aer original casei. Si pentru usa de la intrare s-a folosit aceeasi nuanta de rosu.

Parter si zonele comune

Interiorul casei ni se dezvaluie ca un univers rustic cu o amenajare simpla, dar plina de detalii ce contureaza un ambient aproape idilic. Textura bustenilor este vizibila si la interior, ei nefiind zugraviti sau acoperiti. Tocmai acest detaliu atrage privirea si reuseste sa te transpuna ca intr-o casuta de poveste.

Casa a fost construita pe o structura tip parter plus etaj, avand o suprafata utila de 180 metri patrati. La parter vom gasi spatiile comune, livingul si bucataria alaturi de spatiul de luat masa. Rustic, dar in acelasi timp modern, asa putem defini intreaga amenajare. Detaliile care intregesc decorul sunt esentiale, ele reusind sa surprinda atat de bine amintirea unei epoci si sa redea atat de fidel trasaturile stilului descris. Designul mobilierului de bucatarie, locul de luat masa, scaunele, masa cu picioare din fier forjat, cele 2 bufete simetric pozitionate, ba chiar si corpurile de iluminat, toate se imbina armonios descriind perfect inima casei, locul preferat al familiei.

Confortul si starea de bine sunt cuvintele cheie pe care a mizat designerului in realizarea amenajarii. Mergand spre living, intelegem din plin aceasta idee. Gama de nuante calde alaturi de o lumina naturala care patrunde din belsug descriu o atmosfera agreabil si primitoare. 2 sofale un balansoar, o masuta de cafea si o consola pentru televizor sunt suficiente pentru acest living. Spatiul nu este incarcat cu mobilier, detaliul lemnului de bustean fiind deja o incarcare vizuala pentru incapere. Candelabrul de inspiratie vintage este un adevarat obiect de decor care continua discret povestea din zona bucatariei.

Etaj – zona de dormit

Dormitoarele au un farmec aparte. Tematica folosita pentru spatiile comune pare ca se indulceste putin, dormitorul matrimonial explorand un decor de inspiratie provensala. Tapetul impreuna cu corpurile de iluminat si cadrul patului confera un aer elegant, dar relaxat. Cele 2 usi simetric pozitionate fata de pat conduc spre zona de dressing. Baia principala este spatioasa si lemnul face si el parte din decor. Zona de stropire din dreptul cazii si a lavoarului a fost placata cu faianta pana la jumatate, iar pentru restul peretilor s-a folosit un tapet special pentru spatiile umede. Cadrul metalic al lavoarului preia din motivul floral al tapetului conturand unitar tematica dezvoltata in aceasta parte a casei.

Pentru camera copiilor, designerul a mizat pe jocul culorilor pentru a transforma camera intr-una vesela adecvata varstelor celor mici. Tapetul cu motiv floral inveseleste spatiul, alaturi de lenjeriile puternic colorate. Nisele de deasupra fiecarui pat ofera un plus de spatii de depozitare pentru jucariile preferate.

In galeria foto de mai sus sunt redate in detaliu incaperile si exteriorul acestei case. Sper sa-ti placa si tie tot atat de mult pe cat am indragit-o noi!

Designer: Tatiana Ivanova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole