O casa scandinava – un stil modern si functional

Stilul scandinav a inceput sa fie utilizat pe scara larga, ajungand o influenta majora in multe amenajari de case. Trebuie sa recunosc ca acest stil se numara printre preferatele mele si de fiecare data cand gasesc o astfel amenajare imi doresc sa o impart cu voi. Iata ce am intalnit astazi.

Deschide Galeria

Tavane inalte, mult alb, lemn, accente de negru si cu un spatiu foarte eficient utilizat sunt detaliile care contureaza aceasta casa scandinava. Fiecare camera a fost gandita cat mai minimalist, spatiile multifunctionale predominand in ansamblul locuintei.

Inaltimea casei a fost un atu explorat intens, diverse spatii de depozitare fiind adaugate pana in tavan, in bucatarie, living si chiar dormitoare.

Albul intens deschide mult perimetrul locuibil, il face luminos si mai spatios. Insertiile de negru aduc un strop de dramatism in decor, iar elementele din lemn, inclusiv podeaua dintr-un lemn deschis la culoare, imblanzesc putin monocromatismul culorilor. Biblioteca din living e punctul de atractie si pata de culoare a camerei alaturi de masa neagra asortata cu scaune tip Eames.

Structura camerelor este una pe lungime, de aceea si amenajarea a fost astfel adaptata pentru a se potrivi cu structura existenta. Dulapurile pentru depozitarea hainelor au fost micsorate astfel incat sa fie cat mai eficiente. Sub paturi au fost create sertare cat mai incapatoare. Si pentru ca am pomenit de depozitare, un detaliu interesant de remarcat este felul in care designerul a ales sa aseze incaltamintea: in hol, pe o etajera lunga cat peretele, situata deasupra usilor de la intrarea in camere.

Mobilierul de bucatarie este negru in totalitate, fiind vopsit cu vopsea de tabla scolara, pe care membrii familiei pot scrie mesaje sau desena; este o trasatura jucausa care merita explorata de fiecare din noi in propriul decor. Masa din bucatarie, alba, scaunele tip taburet din lemn sunt o aditie placuta in spatiul deschis al zonei de servit masa.

Intalnim si aici corpuri de iluminat supradimensionate cu cablul lasat special atarnat, indicand un stil degajat, relaxat, dar organizat in acelasi timp. Ferestrele sunt lasate libere, storurile existente fiind discrete si translucide pentru a lasa cat mai multa lumina naturala sa patrunda in incapere. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole