O garsoniera de 30 mp amenajata ca un apartament de 2 camere

Locuitul in spatii mici vine la pachet cu numeroase provocari. O bucatarie foarte mica sau lipsa unui dormitor sunt doar cateva din neajunsurile deseori intalnite.

Deschide Galeria

Ca sa te descurci cu amenajarea unui astfel de spatiu ai nevoie sa fii creativ si mai ales echilibrat astfel incat sa poti locui in conditii optime si nu sufocat de propriile lucruri. Dovada ca se poate o avem chiar in aceasta amenajare a unui apartament de aproximativ 30 metri patrati. Hai sa privim in detaliu cum a fost gandita aceasta amenajare.

Inainte de renovare, bucataria era separata de restul camerei. Acum, a fost integrata in spatiul de zi al apartamentului cu care formeaza o zona unitara. Locul destinat bucatariei nu a fost marit asa cum ti-ai putea imagina din aceasta modificare, dar privita in ansamblul camerei, amenajarea pare mai aerisita, iar trucurile folosite amplifica spatiul.

Suprafetele lucioase, oglinzile, culorile deschise, toate sprijina din plin acest efect. De la pardoseala pana la pereti, amenajarea pastreaza o linie minimalista, un design aerisit, deschis, luminos. Iluminatul, culorile si texturile sprijina conturarea acestui decor.

Mobilierul este redus la esential, iar spatiile de depozitare conturate in mod creativ. Evitand ideea unei biblioteci in sensul clasic, designerii au mizat pe a realiza la comanda cateva corpuri modulare cu rafturi deschise integrand in acelasi timp si o masca pentru calorifer. Toate acestea se afla sub fereastra si descriu o imagine unitara a ceea ce percepem ca mobilier de living.

Partea cu adevarat surprinzatoare este zona destinata dormitorului. In tot acest spatiu redus, designerii au putut sa contureze si o astfel de functiune. Separarea intre spatii se face printr-o usa glisanta mare. In plus, in capatul patului, au fost amenajate dulapuri pentru haine si o mica nisa pentru mici decoratiuni.

Dupa cum vei vedea si din imagini, tot acest spatiu este ingust si mic, dar lumina naturala, oglinda si culorile deschise creeaza impresia de spatialitate. Excelenta abordare! E o sursa de inspiratie demna de luat in calcul daca si tu, la randul tau, te afli intr-o situatie asemanatoare.

Sursa foto: homebook

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole