fbpx

O gradina complexa pe acoperisul unui restaurant din Canada

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Gradinile sunt atat de populare, incat de ceva timp nu se mai considera ca ele sunt practice doar pentru cei care locuiesc la casa. Oricine isi doreste poate avea o gradina, mai mica sau mai mare, chiar daca sta la apartament.

Deschide Galeria

Drept dovada sunt gradinile de legume pe acoperis care au devenit un trend, un fenomen, in tarile din vest, unde tot mai multi tineri gradinari incepatori sau experimentati isi creeaza o gradina pe acoperisurile cladirilor in care locuiesc.

Acesti tineri canadieni au construit o gradina de legume pe acoperis, de aproximativ 167 metri patrati, iar rezultatele muncii lor sunt extrem de satisfacatoare, acestia declarandu-se extrem de multumiti de ideea lor de a se apuca de gradinarit.

Avand o mica experienta si studii de arhitectura si peisagistica in spate, tinerii canadieni isi propun sa nu se opreasca aici, incercand sa construiasca tot mai multe gradini pe acoperisurile cladirilor unde spatiul permite acest lucru si luand in considerare recolta de legume crescute cu propriile forte, aceasta actiune este de inteles in totalitate.

Gradina de legume amenajate de ei a luat nastere in primavara anului 2010, pe acoperisul restaurantului Parts & Labour, din centrul orasului canadian Toronto. Acum au ajuns sa creasca aici ridichi, morcovi, rosii, castraveti si o sumedenie de alte legume, fiind destinate atat consumului propriu, cat si pentru bucataria restaurantului deasupra caruia sunt plantate.

Aceste legume, crescute pe acoperisul restaurantului, sunt extrem de sanatoase si gustoase, folosindu-se numai materiale de ingrasamant bio, iar diferenta de gust fata de legumele cumparata din hypermarket-uri este una sesizabila, lucru confirmat chiar si de clientii fideli ai restaurantului.

Astfel de solutii extrem de creative si de inventive, sunt in acelasi timp practice, estetice si ajuta la protejarea mediului inconjurator, la care putem adauga si avantajele economice pentru a crea o paleta completa de avantaje si beneficii de care se bucura toata lumea.

Sursa Foto: http://www.gardendesign.com/

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...