Ceea ce a fost initial o mansarda compartimentata a devenit ulterior un apartament diafan cu o minunata terasa deschisa. Talentul designer-ului de interior, Jorge Varela, a ghidat transformarea spatiului pentru a profita la maximum de multiplele posibilitati pe care acesta le oferea.

Tanara proprietara a acestei mansarde din Madrid a avut ocazia sa ia parte la incredibila transformare a vechiului spatiul intr-unul mult mai practic, adaptat stilului ei de viata. Proiectul s-a bazat pe doua premise: eliminarea portiunilor mai putin necesare si iluminarea fiecarui colt al incaperii.

Pentru a profita de cei 80 metri patrati disponibili, au fost introduse mai multe ferestre orizontale si spatiile au fost delimitate cu ajutorilor culorilor si a materialelor folosite.

In urma renovarii, mansarda a devenit un spatiu deschis format din living, zona pentru luat masa, bucatarie si o zona de lucru cu acces la terasa – o adevarata oaza in mijlocul orasului. Dormitorul a pastrat un perete despartitor - pe care il imparte cu zona de dining. Baia a ramas total independenta de restul incaperii.

In privinta finisajelor, designerul a ales o culoare inchise pentru parchetul din intreaga locuinta. Aceasta ofera sobrietate, insa, in contrast cu albul peretilor, asigura mai degraba o atmosfera moderna. Covoarele rosii ies in evidenta si mai mult prin contrastul pe care il stabilesc cu lemnul.

In acest caz, covoarele au fost folosite cu scopul de a proteja solul si de a delimita zonele in care mansarda a fost impartita. In acest fel, fiecare zona va avea propria independenta in cadrul incaperii.

Pentru a profita la maximum de spatiul pus la dispozitie, au fost construite rafturi pentru carti atat in zona de studiu precum si in zona de living. In acest fel s-a evitat supra-incarcarea mansardei cu obiecte de mobilier.

Pentr iluminat, designerul a optat pentru o serie de lampi atarnatoare, cu exceptia zonei pentru luat masa, care nu dispune de un tavan suficient de inalt si ar fi riscat supra-incalzirea spatiului.  

Pentru ca dormitorul are o legatura stransa cu living-ul, decorarea acestuia a fost gandita asfel incat sa se integreze in decorul global al mansardei. Acest lucru a fost obtinut foarte simplu, prin pastrarea culorii dominante si a amplasarii unui covor rosu langa pat. Decorul a devenit mai sofisticat prin prezenta unui ecran auriu chiar in fata patului.

Varela a dorit sa accentueze potentialul terasei, o bijuterie in aer liber situata in centrul orasului. Astfel, a reusit sa stabileasca accesul catre aceasta direct din zona de living. Acest spatiu, pavat cu placi din lemn de tec, gazduieste o varietate de copaci, plante si flori si reprezinta o opera de amenajare ambientala care se furiseaza catre baie prin usile de sticla glisante.

Sursa foto: micasa.com

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!