O mansarda creativa cu aer de loft

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Ceea ce a fost initial o mansarda compartimentata a devenit ulterior un apartament diafan cu o minunata terasa deschisa. Talentul designer-ului de interior, Jorge Varela, a ghidat transformarea spatiului pentru a profita la maximum de multiplele posibilitati pe care acesta le oferea.

Deschide Galeria

Tanara proprietara a acestei mansarde din Madrid a avut ocazia sa ia parte la incredibila transformare a vechiului spatiul intr-unul mult mai practic, adaptat stilului ei de viata. Proiectul s-a bazat pe doua premise: eliminarea portiunilor mai putin necesare si iluminarea fiecarui colt al incaperii.

Pentru a profita de cei 80 metri patrati disponibili, au fost introduse mai multe ferestre orizontale si spatiile au fost delimitate cu ajutorilor culorilor si a materialelor folosite.

In urma renovarii, mansarda a devenit un spatiu deschis format din living, zona pentru luat masa, bucatarie si o zona de lucru cu acces la terasa – o adevarata oaza in mijlocul orasului. Dormitorul a pastrat un perete despartitor – pe care il imparte cu zona de dining. Baia a ramas total independenta de restul incaperii.

In privinta finisajelor, designerul a ales o culoare inchise pentru parchetul din intreaga locuinta. Aceasta ofera sobrietate, insa, in contrast cu albul peretilor, asigura mai degraba o atmosfera moderna. Covoarele rosii ies in evidenta si mai mult prin contrastul pe care il stabilesc cu lemnul.

In acest caz, covoarele au fost folosite cu scopul de a proteja solul si de a delimita zonele in care mansarda a fost impartita. In acest fel, fiecare zona va avea propria independenta in cadrul incaperii.

Pentru a profita la maximum de spatiul pus la dispozitie, au fost construite rafturi pentru carti atat in zona de studiu precum si in zona de living. In acest fel s-a evitat supra-incarcarea mansardei cu obiecte de mobilier.

Pentr iluminat, designerul a optat pentru o serie de lampi atarnatoare, cu exceptia zonei pentru luat masa, care nu dispune de un tavan suficient de inalt si ar fi riscat supra-incalzirea spatiului.  

Pentru ca dormitorul are o legatura stransa cu living-ul, decorarea acestuia a fost gandita asfel incat sa se integreze in decorul global al mansardei. Acest lucru a fost obtinut foarte simplu, prin pastrarea culorii dominante si a amplasarii unui covor rosu langa pat. Decorul a devenit mai sofisticat prin prezenta unui ecran auriu chiar in fata patului.

Varela a dorit sa accentueze potentialul terasei, o bijuterie in aer liber situata in centrul orasului. Astfel, a reusit sa stabileasca accesul catre aceasta direct din zona de living. Acest spatiu, pavat cu placi din lemn de tec, gazduieste o varietate de copaci, plante si flori si reprezinta o opera de amenajare ambientala care se furiseaza catre baie prin usile de sticla glisante.

Sursa foto: micasa.com

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...