O mansarda de 15 mp transformata intr-un spatiu modern pentru locuit

Inainte de finalizarea transformarii acestei mansarde care nu avea o utilitate bine conturata, aspectul invechit si neglijat al acesteia nu ducea cu gandul la un spatiu care ar putea fi locuit candva. Prin planificarea si alegerea unor corpuri de mobilier modulare, interiorul a primit functionalitatea asteptata, iar mansarda a devenit complet locuibila.

Deschide Galeria

Partitia mansardei a fost eliminata, iar spatiul a fost transformat intr-un open space cu cateva zone bine delimitate. Astfel, bucataria apartine spatiului deschis, singurul element de separare fiind platforma in care patul poate fi depozitat pe care a fost ridicata tablia patului.

Datorita sistemului de montare a patului pe roti, acesta poate fi folosit la fel de bine ca o canapea pentru living sau poate disparea complet pentru a beneficia de maximul de spatiu disponibil in mansarda. Astfel, masa extensibila din bucatarie poate acomoda cu usurinta patru persoane atunci cand patul dispare in raftul din platforma.

Mansarda de 15 mp primeste suficienta lumina naturala prin cele trei ferestre tip luminator si completeaza prin lumina artificiala data de obiectele de iluminat pozitionate la granita dintre bucatarie si livingul – dormitor, dar si in apropierea baii.

Abundenta spatiilor de depozitare ar putea trece usor neobservata in aceasta mansarda. Deschizaturile pe diagonala realizate in usile dulapurilor contribuie la iluzia de spatialitate pe care acestea o dau locuintei.

Spatiul baii a fost marit, iar langa aceasta a fost construit un mic birou care primeste suficienta lumina naturala de la iluminatorul din partea dreapta. O sectiune a masutei de cafea completeaza peretii exteriori ai baii, fiind vopsiti in bleu marin.

Sursa foto: design-milk.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole