O renovare totala aduce o noua viata unui apartament vechi de 65 mp

Unele configuratii ale apartamentelor mai vechi ne dau batai de cap atunci cand planuim o renovare. Pur si simplu, locuintele vechi nu mai corespund vietii contemporane, astfel ca se impun modificari substantiale pentru a ajunge la rezultatul dorit. Despre un astfel de apartament vreau sa iti vorbesc astazi.


Deschide Galeria

Nevoia de renovare

Apartamentul de 65 de metri patrati se afla in Spania si a fost amenajat de cei de la Nice Home Barcelona. Spatiul avea nevoie de mai multa lumina naturala, o mai buna distributie a functiunilor, altfel spus, o renovare totala. Initial, apartamentul era format din 3 dormitoare, o bucatarie inchisa, sufragerie si o baie. Acum, exista doar 2 dormitoare, un living spatios cu dining deschis spre bucatarie, o baie mai mare si baie de serviciu. De aceea, misiunea studioului de design a fost una complexa pentru ca a presupus inlaturarea unor pereti care compuneau camerele anterioare. Insa rezultatul a meritat tot efortul echipei pentru ca amenajarea arata impecabil!

Au fost restaurate grinzile din tavan si pastrate pentru ca au un farmec aparte in conturarea decorului. Tocurile ferestrelor au fost si ele reparate, iar pardoseala originala inlocuita cu un parchet din stejar, cu exceptia bailor unde vom gasi placi decorative din ciment. Peretii au fost zugraviti in alb pentru a potenta luminozitatea incaperilor si a pune in valoare lemnul pardoselii precum si cel al grinzilor. Dormitoarele fac exceptie, aici folosindu-se un albastru intr-o nuanta foarte deschisa, placuta si potrivita unei camere de dormit.

Mix de stiluri si trucuri utile

Cat despre mobilier, am fost surprinsa sa vad un mix de stiluri intr-o perfecta armonie: piese de inspiratie rustica impletindu-se cu unele vintage, usor industriale. Si pentru ca apartamentul se afla in Barcelona, resimtim si influenta marii, atat prin culori verde-turcoaz cat si prin textile usoare precum inul, descriind astfel si influentele stilului mediteranean.

Amenajarea iti inspira confort si stare de relaxare, asa cum ti-ai dori de la orice camin. Texturile se imbina armonios, iar accentele discrete de culoare transmit dinamism. Vei remarca ca s-au folosit multe oglinzi decorative pentru a reflecta lumina si a amplifica dimensiunile. De aici si amplasarea lor deloc intamplatoare: pe peretele opus ferestrei sau in coltul camerei (in living). O oglinda tip fereastra vom gasi si in zona de dining, precum si in dormitoare.

Bucataria, inainte inchisa si fara fereastra, acum primeste lumina dinspre zona de dining. Este o abordare coerenta pentru ca locul unde iei masa trebuie sa fie in apropierea bucatariei, precum cea gasita aici de designeri. Vei remarca ca spatiul de gatit este mic, dar deschiderea spre locul de luat masa (de altfel, cochet amenajat) ii mareste vizual suprafata.

Pentru ca cel de-al treilea dormitor a fost eliminat, acum baia principala este mai spatioasa; ba chiar intr-o fosta camara a fost amenajata o baie de serviciu, unde a fost instalata si masina de spalat rufe. Un stil coerent, curat gasim in ambele bai cu placi decorative din ciment si faianta tip Metro.

In amenajarea dormitoarelor regasim aceasta influenta mediteraneana cu nuante de albastru si materiale naturale. Acelasi truc cu pozitionarea oglinzilor apare si in dormitoare. 

Arunca o privire si pe planul apartamentului ca sa intelegi mai bine dispunerea camerelor si a functiunilor nou create. Sper sa gasesti in aceasta amenajare inspiratia de care ai nevoie!

Sursa foto: micasa

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...