fbpx

O vila din Mexico City – Refugiu luxuriant in mijlocul orasului

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Ezequiel Farca este un arhitect specializat in proiecte de transformare a spatiilor goale in locuinte vibrante sau locuri de intalnire cu un design interior autentic. Asa a fost cazul si in privinta acestei vile din Mexico City. Chiar terenul pe care era amplasata – inghesuit si abrupt, nu a fost deosebit de “ademenitor”, ca sa spunem asa. Dar Farca a vazut in toate aceste restrictii niste oportunitati pentru a crea un refugiu luxuriant intr-unul din orasele cele mai efervescente din lume.

Deschide Galeria

“Este un loc atat de agitat! Aici esti bombardat de atat de multe informatii in momentul in care ai iesit pe strada”, spune Farca, care si-a castigat mai intai reputatia ca designer de mobilier apoi cea de designer de interior. “Asa ca am imaginat aceasta casa ca un refugiu, un fel de templu.”

In multe feluri, modificarea partiala a structurii masive a vilei, care se afla pe un deal din cartierul Lomas de Chapultepec, este un act elaborat care are ca finalitate “disparitia” vechii case printr-o transformare radicala.

Exteriorul alb al acesteia a fost pictat cu un gri-verde, balustradele au fost reconfigurate iar plantele cataratoare au fost lasate sa se strecoare pe fatada, contopind astfel granitele dintre casa, gradina, si strada.

Farca si echipa sa au regandit interiorul locuintei intr-o serie de spatii luminoase, interconectate. Primul etaj a devenit o singura camera ce cuprinde bucatarie, zona de luat masa si camera de zi. Pentru a imbina terasa plina de plante cu camera de zi, o serie ciudata de ferestre au “cedat” locul unui singur perete de sticla.

In timp ce interventiile in ceea ce priveste modificarile structurii cladirii au fost foarte modeste, Farca a reconfigurat interiorul intr-o varietate bogata de materiale naturale. Marmura a fost o optiune viabila pentru decorul bucatariilor si a bailor. Podelele sunt captusite cu stejar, avand un finisaj natural. Terasele sunt acoperite cu gresie si Recinto, o piatra vulcanica provenita din surse locale. “Varietatea sparge masa cladirii”, spune Farca. Texturile naturale si calde, ajutate de o paleta de culori neutre transforma vechiul buncar intr-o serie de spatii primitoare.

Sursa dwell.com

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...