O vila din Mexico City – Refugiu luxuriant in mijlocul orasului

Ezequiel Farca este un arhitect specializat in proiecte de transformare a spatiilor goale in locuinte vibrante sau locuri de intalnire cu un design interior autentic. Asa a fost cazul si in privinta acestei vile din Mexico City. Chiar terenul pe care era amplasata – inghesuit si abrupt, nu a fost deosebit de “ademenitor”, ca sa spunem asa. Dar Farca a vazut in toate aceste restrictii niste oportunitati pentru a crea un refugiu luxuriant intr-unul din orasele cele mai efervescente din lume.


Deschide Galeria

"Este un loc atat de agitat! Aici esti bombardat de atat de multe informatii in momentul in care ai iesit pe strada", spune Farca, care si-a castigat mai intai reputatia ca designer de mobilier apoi cea de designer de interior. "Asa ca am imaginat aceasta casa ca un refugiu, un fel de templu."

In multe feluri, modificarea partiala a structurii masive a vilei, care se afla pe un deal din cartierul Lomas de Chapultepec, este un act elaborat care are ca finalitate “disparitia” vechii case printr-o transformare radicala.

Exteriorul alb al acesteia a fost pictat cu un gri-verde, balustradele au fost reconfigurate iar plantele cataratoare au fost lasate sa se strecoare pe fatada, contopind astfel granitele dintre casa, gradina, si strada.

Farca si echipa sa au regandit interiorul locuintei intr-o serie de spatii luminoase, interconectate. Primul etaj a devenit o singura camera ce cuprinde bucatarie, zona de luat masa si camera de zi. Pentru a imbina terasa plina de plante cu camera de zi, o serie ciudata de ferestre au “cedat” locul unui singur perete de sticla.

In timp ce interventiile in ceea ce priveste modificarile structurii cladirii au fost foarte modeste, Farca a reconfigurat interiorul intr-o varietate bogata de materiale naturale. Marmura a fost o optiune viabila pentru decorul bucatariilor si a bailor. Podelele sunt captusite cu stejar, avand un finisaj natural. Terasele sunt acoperite cu gresie si Recinto, o piatra vulcanica provenita din surse locale. “Varietatea sparge masa cladirii”, spune Farca. Texturile naturale si calde, ajutate de o paleta de culori neutre transforma vechiul buncar intr-o serie de spatii primitoare.

Sursa dwell.com

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...