Oglinzi inedite, de culoare neagra – creatii Sherrie Levine

Oglinzile pot reprezenta cele mai sofisticate obiecte decorative dintr-o casa, mai ales daca au un design mai aparte. Iar cand vine vorba despre aspectul lor, atentia la detalii se indreapta catre forma, marimea, modelul sau designul ramei care sustine oglinda.

Deschide Galeria

Sticla propriu-zisa este in general transparenta, dar nu si in cazul lui Sherrie Levine, care si-a imaginat altfel conceptul de oglinda clasica venind cu o idee inovatoare: oglinzile negre.

Astfel, Levine a creat o serie de 12 oglinzi negre facute din sticla neagra, lustruita si cu reflexii, inramate in lemn de culoare inchisa. Ideea realizarii acestor superbe obiecte decorative se bazeaza pe aspectul spiritual pe care oglinzile il reflecta.

Obiectivul creatoarei a fost acela de a realiza niste obiecte care sa exprime durere, doliu si sculptura funerara. Niste creatii menite sa trezeasca sentimente intunecate si sa fie privite cu ochi sensibili.

Materialul foarte bine ales, dar in mod special sticla de culoare neagra au reusit sa duca la bun sfarsit planul lui Sherrie Levine, iar astfel au luat nastere “Oglinzile in doliu” (Mourning Mirrors) – numele sub care este prezentata expozitia.

Chiar daca acest concept ar trebui sa prezinte “indoiala si incertitudine” – dupa cum a declarat si si-a dorit Sherrie Levine, oglinzile negre amplasate ca obiecte decorative intr-o casa, nu ar face decat sa dea o nota originala si de mister  ambientului, tocmai datorita culorii neobisnuite folosite. Pe langa aspectul de design si de decor, cat de interesant ar fi sa te privesti intr-o oglinda de culoare neagra?

Sursa: greg.org

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole