Optimizarea unei bai mici – 10 modele din care sa te inspiri

Baile mici sunt o realitate cu care multi dintre noi ne confruntam zilnic. Si atunci cand nu avem decat o singura baie si aceea mica, optiunile noastre se limiteaza considerabil. Insa, exista solutii practice pe care le putem folosi cu incredere. Iata ce puteti face.

Deschide Galeria

In primul rand, trebuie sa adaptati mobilierul sau sa renuntati de tot la el. In functie de cat de mica este baia voastra, va puteti limita doar la un dulap pentru cosmetice sau doar la simple nise pe care sa le folositi ca zone de depozitare pentru prosoape, cosmetice si produse pentru baie. La fel de util poate fi un lavoar sau cateva rafturi suspendate. Totul tine de estetica pe care o doriti pentru baie.

Albul reflecta lumina si creeaza impresia de spatialitate intr-o incapere. Iar pentru o baie mica va fi cea mai buna optiune. Nu excludem petele de culoare sau accentele decorative, insa e bine ca acestea sa fie limitate, mai ales acolo unde nu exista fereastra prin care sa patrunda putina lumina solara.

Si pentru ca ne referim la bai mici, e bine sa luam in calcul orice spatiu, chiar si cel de deasupra toaletei sau peretele cu cada. Aceste doua variante sunt excelente pentru a monta nisele de care mentionam mai sus. Schimbati cada cu o cabina de dus. Ocupa mai putin loc si astfel castigati spatiu pretios.

Folositi luminile potrivite! Luati in calcul o lumina generala din tavan si spoturi pe care sa le montati deasupra oglinzii. Nu ignorati nici partea cu dusul. Din ce in ce mai multi decoratori recomanda montarea unei lumini deasupra zonei de dus. Cu cat mai luminoasa, cu atat va parea mai spatioasa si baia. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole