fbpx

Origo coffee shop sau despre cum sa te bucuri de gustul cafelei

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

In cautarile mele de cafenele interesante nu putine au fost datile cand dadeam peste aceleasi imagini, o cafenea care eram convinsa ca se afla undeva in strainatate si e opera unor designeri celebri. Va imaginati cat de placut am fost surprinsa cand am aflat ca aceasta cafenea se afla chiar in Bucuresti, pe strada Lipscani, Nr. 9 si se numeste Origo. Localul a fost proiectat de Lama Arhitectura, respectiv de Dan Enache, Calin Radu si Radu Nenita iar proprietarul este Mihai Panfil, unul dintre cei mai talentati si apreciati barista din Romania.

Deschide Galeria

Amenajarea este una simpla dar de mare efect, se incadreaza in stilul minimalist, singurele obiecte de decor fiind cescutele atarnate peste tot. Spatiul nu este foarte mare, inauntru incap cateva masute dar este foarte bine gandit ca dispunere. Cum intri, pe partea dreapta se afla barul, pozitionat de-a lungul localului, iar paralel cu el pe partea stanga se afla mesele cu banca lunga si scaunele. Punctul central al amenajarii este evident instalatia facuta din 276 de cesti de cafea pozitionata deasupra barului. De altfel, cescutele apar ca un laitmotiv pretutindeni, servind si ca lampi montate deasupra fiecarei mese.

In ceea ce priveste materialele folosite se poate observa ca majoritatea sunt materiale naturale, este folosit foarte mult lemn. Trebuie sa mentionez ca mesele au fost create special pentru acest proiect iar blaturile lor sunt facute din lemn masiv. Tot din lemn masiv sunt executate si grinzile vopsite in alb ce formeaza un contrast foarte interesant cu tavanul gri inchis, directionand privirea in sens transversal. De efect este si peretele realizat din panouri de lemn ce imbraca tot spatiul si trebuie sa va spun ca acest perete ascunde si intrarea in toaleta, lucru de care nu mi-as fi dat seama daca nu imi spunea chelnerita!

Toate aceste elemente din lemn intra intr-un frumos contrast cu metalul negru ce se regaseste atat la picioarele incrucisate ale meselor cat si la panourile care imbraca corpul barului. Peretele din spatele acestuia serveste pe post de tabla ce s-a transformat intr-un meniu pe care il ai in permanenta la vedere.

Gama cromatica este un simpla, dar pune foarte bine in evidenta mobilierul. Culoarea lemnului se vede foarte bine pe fundalul gri inchis ce predomina in toata cafeneaua, iar cestile albe contureaza atmosfera, oferindu-i luminozitatea necesara.

Origo Coffee Shop este locul ideal pentru iubitorii de cafea; este bine de stiut ca in interior nu se fumeaza intrucat ar altera procesul de preparare al cafelei asa ca este si o mica oaza pentru nefumatori. Personalul este foarte amabil si dornic sa iti povesteasca despre cafea, pe scurt atmosfera este una calda si relaxata. Origo Coffee Shop este cu siguranta un loc unde ma voi intoarce, daca nu pentru cafea macar pentru a admira amenajarea care din punctul meu de vedere este un exemplu de cum ar trebui gandite cafenelele oriunde in Bucuresti: sa arate bine si sa spuna o poveste. 

Pe specialistii de la DesignChapter ii puteti gasi si aici: www.designchapter.org

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...