Ornamente naturale pentru Craciun: lumanari din portocale

De multe ori, atmosfera de Craciun din caminele noastre este hotarata de diversele si fluctuantele valuri ale modei. Exista un singur stil mereu actual – cel care se bazeaza pe materiale si produse naturale. Din stilul natural pornesc toate celelalte influente. In plus, stilul natural este foarte practic, deoarele comorile naturii sunt la indemana, ajunge sa iesim in gradina sau in padure pentru a ne procura cele necesare. Mai mult in magazinele hobby se gasesc o multime de materii prime natur (fructe uscate, rafie, coronite etc). Chiar si cu un singur produs natural, de exemplu din conuri de brad, se pot confectiona ornamente minunate pentru Craciun. Aroma bradului natural, a mirodeniilor si fructelor nu are termen de comparatie. 

Deschide Galeria

Portocale luminoase

Aveti nevoie de:

– portocale

– carioca

– foarfeca

– cutter

– lumanari in suport

Se taie cam o treime din partea de sus a portocalei. Se scoate interiorul cu grija. Pe coaja frunctului se deseneaza diverse modele, care se decupeaza cu o foarfeca sau cu un cutter. Se asaza lumanarile in interiorul portocalelor. 

Portocale cu cuisoare

Aveti nevoie de:

– portocale

– cutit

– cuisoare

– lumanari de suport

– nisip

Se taie o bucata din partea de sus a portocalei astfel incat diametrul capacelului taiat sa corespunda cu cel al suportului de lumanare. Se scoare cu grija interiorul portocalei, umpland golul cu nisip, dupa care se asaza lumanarile. Cuisoarele se infig de jur imprejur in coaja alba a portocalei. 

Articol publicat in cartea Ornamente naturale pentru Craciun, Editura Casa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole