Ornamentele – obiectele  de decorațiune care transformă baia

Amenajarea unei băi este un proces anevoios, deoarece trebuie să alegi culorile și piesele care se potrivesc cel mai bine împreună. Necesită multă atenție și implicare. Nu îți redecorezi sau amenajezi baia în fiecare zi, așadar merită să îți dai interesul atunci când o faci.

Frumusețea unei băi constă în culorile folosite și în ornamentele care dau un aer original. Totuși, ornamentele nu au o utilitate propriu-zisă. Acestea se potrivesc cel mai bine în combinație cu un obiect deja folositor, precum oglinda sau becul. În acest articol vom vorbi despre câteva astfel de ornamente.

1. Etajeră montabilă

Baia este o încăpere care are un spațiu util mai redus decât restul încăperilor. Este esențial să profiți de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție și să îl folosești eficient. Pentru acest lucru poți să te folosești de etajeră montabilă pentru a salva din spațiul care ar fi fost ocupat de un dulap sau sertar. O etajeră poate fi montată cu ușurință pe pereții din baie, pentru a servi la depozitare. Există și etajere de colț, care se pun în duș, pentru a păstra consumabilele.

Etajera este o decorațiune versatilă atât din punct de vedere al montării, cât și din cel al aspectului. Poate fi confecționată dintr-un plastic mai dur, lemn sau chiar metal. Acest lucru o face să fie compatibilă cu o mulțime de stiluri. Etajerele de lemn se potrivesc pentru un stil clasic, iar cele de metal pentru unul minimalist.

2. Corp aplica baie

În general, acest tip de decorațiune este un corp în relief, la finalul căruia există, de cele mai multe ori, un bec. Totuși, există aplice baie care sunt integrate în alte obiecte. Corpul de iluminat aplica este un detaliu inedit care, în funcție de stilul său, face baia să arate mai interesant. Decorațiunea are două părți:

  • corpul principal care poate avea mai multe forme și dimensiuni
  • becul

Frumusețea și originalitatea unui corp aplica baie constă în design. În primul rând, contează materialul din care este confecționat. Acesta poate fi realizat din lemn, metal sau o combinație dintre cele două. De asemenea, forma corpului contribuie direct la aspectul inedit al obiectului. Corpul poate fi lunguieț și liniar sau pătrățos și orientat pe orizontală.

Corpul aplica baie poate avea forma de iluminare în două feluri: bec așezat la capătul structurii sau becuri led care creează o lumină asemănătoare unei aure. Cea mai populară structură este cea care are un bec la final, deoarece are o putere de iluminare mai mare.

3. Oglindă

Oglinda este un obiect de decorațiune esențial în baie. Datorită funcției sale de bază, anume să reflecte imaginea, este foarte folositoare pentru aranjat. Orice persoană care vrea să se aranjeze înainte să iasă din casă are nevoie de o oglindă. Unele modele sunt construite în jurul acestui aspect și au opțiunea de becuri led, montate de-a lungul marginii. Lumina este un factor esențial pentru a pune în valoare oglinda.

De asemenea, pentru a face spațiul ocupat de oglindă mai eficient, există opțiunea de oglindă montată ca ușă a unui dulap. Acest ansamblu îndeplinește două funcții: cea de depozitare și cea de oglindire. Este o opțiune populară în băile mai mici.

Atunci când cauți aranjamente baie este foarte important să alegi obiecte confecționate din materiale de calitate. Baia este un spațiu în care există aproape în permanență o umiditate crescută. Un obiect dintr-un lemn de proastă calitate sau dintr-un metal nelaminat se va deteriora cu ușurință și va face baia să aibă un aspect neîngrijit. Chiar dacă prețul lor este puțin mai ridicat, alege obiecte calitative care au garanția că nu se deteriorează ușor. Trebuie să acorzi atenție specială celor confecționate din lemn, deoarece în contact permanent cu apa, se umflă.

Un pas important pe care trebuie să îl faci înainte să începi decorare este stabilirea bugetului. O baie poate fi decorată în mai multe etape. Trebuie să aloci timp și bani doar cât îți permiți, altfel, procesul va fi unul obositor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole