Paduri verticale – un vis devenit realitate in Italia

Paduri verticale care cresc pe cladiri nu este o scena a unui film SF ci este solutia unimitoare pe care a gasit-o arhitectul Stefano Boeri pentru a compensa lipsa de vegetatie din Milano, unul dintre cele mai poluate orase.
Pe verticala, aceasta este ideea dupa care functioneaza in general orasele moderne. Stefano Boeri a mers pe acelasi principiu cand proiectat Bosco Verticale, o cladire care revolutioneaza viata urbana si pe care o considera absolut necesara in evolutia oraselor.
Proiectul Bosco Verticale este alcatuit din doua turnuri de 80 si 112 metri inaltime care vor gazdui copaci si arbusti pe o suprafata de aproximativ 40.000 de metri patrati. Acest proiect este setat pentru a crea un nou standard de locuinte durabile si poate fi un model pentru regenerarea mediului urban.
Pe latruile turnurilor vor fi plantate un amestec de soiuri de copaci mari si mic, 5000 de arbusti si 11.000 de flori. Echipa de design sustine ca acestea vor absorbi aerul poluat si vor contribui la crearea unui mediu mai sanatos pentru locuitorii orasului. Se pare ca arhitectura ecologica este viitorul in domeniu amenajrilor constuctiilor.
Diversitatea si multitudinea soiruilor de plante vor oferi un habitat propice pasarilor si insectelor, iar pentru oameni vor oferi umbra si racoare in zilele calduroase de vara.

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...