Nu este vreun secret faptul ca dimineata, dupa o ceasca de cafea, ne transformam in eroi, dar ce se intampla daca dependenta de cofeina ne-ar putea face intr-adevar niste super-eroi?

Putem fi toti membri de onoare ai echipei Captain Planet, daca suficient de multi oameni si-ar savura cafeaua din cele mai noi pahare de cafea biodegradabile. Nu diminuam contributia reciclarii deseurilor de ambalaje PET si a dozelor de aluminiu in domeniul protectiei mediului, insa prin acest proiect, cafeaua si reciclarea vor ajunge la un nivel cu totul diferit.

Cine se afla in spatele acestei inovatii? O companie creativa din California numita “Reduce. Reuse. Grow”. Aceasta a proiectat paharul de cafea de unica folosinta, care nu este numai biodegradabil, dar chiar are seminte inglobate in peretii lui, astfel incat sa poata fi plantat, ulterior urmand sa creasca flori si copaci din acesta!

Citeste si Cum sa cultivi capsuni intr-un tub de PVC

Cum functioneaza? Consumatorul isi cumpara cafeaua fie de la cafenea, fie de la automatul de cafea. In cazul in care alege sa ia paharul cu el, acesta poate planta paharul, in functie de tipul semintelor inglobate in pereti si a structurii solulului. El poate vedea soiul de seminte afisat pe partea din fata a paharului lor, precum si instructiunile de plantare pe partea de jos a paharului.

In cazul in care consumatorul decide sa se debaraseze de cupa, el poate pune paharul intr-un cos de gunoi special. Aceste pahare vor fi luate de angajati ai companiei “Reduce. Reuse. Grow” sau terti care le vor folosi pentru reimpaduriri locale (proiecte comunitare, gradini si parcuri publice etc).

Daca consumatorul decide sa arunce paharul (nu in cosurile speciale) si sa nu il planteze, nu este nicio problema. Paharul va fi capabil sa se biodegradeze în termen de 180 zile lasand semintele si paharul se sa se transforme in substante nutritive pentru alte plante.

Este o idee admirabila, iar impreuna vom face diferenta! Deci...hai sa bem o cafea!

Te gandesti sa reamenajezi apartamentul? Vezi ce produse poti sa achizitionezi online si ieftin!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii