fbpx

Paneluri decorative cu piatra naturala – solutii moderne pentru decoruri speciale

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Suntem mereu in cautare de idei de amenajare pentru casele noastre. Noi tendinte apar in permanenta, oferindu-ne astfel numeroase posibilitati de explorat pentru a ne infrumuseta locuinta. Un astfel de trend este cel cu paneluri decorative cu piatra naturala, care au devenit foarte populare in ultimii ani gratie interpretarii unor stiluri precum cel rustic sau contemporan, unde accentul se pune pe texturi, contraste si experiente senzoriale.

Deschide Galeria

Nu e de mirare ca piatra a inceput sa fie din ce in ce mai cautata, finisajele astfel obtinute fiind cu adevarat speciale, in parte prin caldura pe care o degaja (vezi ardezia), dar mai ales prin impactul vizual contrastant intre suprafetele line, lucioase ale pieselor de mobilier si aspectul brut, natural al pietrei.

Contrar unei pareri generale cum ca piatra este rece si neprietenoasa, propunerile designerilor cu astfel de amenajari ne arata de fapt, opusul acestui lucru. Un interior cu un panel decorativ bine ales poate crea un decor de senzatie. De exemplu, efectul vizual al pietrei naturale in combinatie cu lemnul este de necontestat pentru a recrea un ambient rustic si modern in acelasi timp.

Raspandirea acestor finisaje pe o scara atat de larga, a dus la adaptarea conceptului de placare cu piatra naturala, astfel ca el poate fi integrat cu succes atat intr-o casa spatioasa, cat si in interiorul unui apartament prin intermediul acestor paneluri decorative. Proportia este cheia pentru a obtine o amenajare armonioasa.

Dupa proportie, echilibrarea texturilor vine ca factor ce influenteaza un decor cu piatra naturala. Pentru a combate efectul de rece al pietrei, ea trebuie echilibrata cu texturi bogate precum covoare, carpete, perne decorative. In plus, adaugarea unor accente de culori vii, calde, precum galben sau oranj va imbogati atmosfera si vor imprima un sentiment placut de confort. Un astfel de efect il poti obtine in baie printr-un panel decorativ cu travertin sau in bucatarie in zona dintre corpurile de mobilier.

Inainte de a lua decizia placarii cu piatra naturala, tine cont de limitarile spatiului. Intr-un apartament mic, acoperirea unui intreg perete cu piatra s-ar putea dovedi coplesitoare pentru amenajare. In schimb poti opta pentru portiuni mai mici, cu paneluri decorative ce vor fi mult mai benefice decorului camerei.

Pentru efecte speciale, e bine sa iei in calcul si lumina. Corpurile de iluminat te vor ajuta sa creezi o atmosfera deosebita si vei reusi sa pui in valoare si frumusetea naturala a pietrei folosite.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...