Paneluri decorative cu piatra naturala – solutii moderne pentru decoruri speciale

Suntem mereu in cautare de idei de amenajare pentru casele noastre. Noi tendinte apar in permanenta, oferindu-ne astfel numeroase posibilitati de explorat pentru a ne infrumuseta locuinta. Un astfel de trend este cel cu paneluri decorative cu piatra naturala, care au devenit foarte populare in ultimii ani gratie interpretarii unor stiluri precum cel rustic sau contemporan, unde accentul se pune pe texturi, contraste si experiente senzoriale.


Deschide Galeria

Nu e de mirare ca piatra a inceput sa fie din ce in ce mai cautata, finisajele astfel obtinute fiind cu adevarat speciale, in parte prin caldura pe care o degaja (vezi ardezia), dar mai ales prin impactul vizual contrastant intre suprafetele line, lucioase ale pieselor de mobilier si aspectul brut, natural al pietrei.

Contrar unei pareri generale cum ca piatra este rece si neprietenoasa, propunerile designerilor cu astfel de amenajari ne arata de fapt, opusul acestui lucru. Un interior cu un panel decorativ bine ales poate crea un decor de senzatie. De exemplu, efectul vizual al pietrei naturale in combinatie cu lemnul este de necontestat pentru a recrea un ambient rustic si modern in acelasi timp.

Raspandirea acestor finisaje pe o scara atat de larga, a dus la adaptarea conceptului de placare cu piatra naturala, astfel ca el poate fi integrat cu succes atat intr-o casa spatioasa, cat si in interiorul unui apartament prin intermediul acestor paneluri decorative. Proportia este cheia pentru a obtine o amenajare armonioasa.

Dupa proportie, echilibrarea texturilor vine ca factor ce influenteaza un decor cu piatra naturala. Pentru a combate efectul de rece al pietrei, ea trebuie echilibrata cu texturi bogate precum covoare, carpete, perne decorative. In plus, adaugarea unor accente de culori vii, calde, precum galben sau oranj va imbogati atmosfera si vor imprima un sentiment placut de confort. Un astfel de efect il poti obtine in baie printr-un panel decorativ cu travertin sau in bucatarie in zona dintre corpurile de mobilier.

Inainte de a lua decizia placarii cu piatra naturala, tine cont de limitarile spatiului. Intr-un apartament mic, acoperirea unui intreg perete cu piatra s-ar putea dovedi coplesitoare pentru amenajare. In schimb poti opta pentru portiuni mai mici, cu paneluri decorative ce vor fi mult mai benefice decorului camerei.

Pentru efecte speciale, e bine sa iei in calcul si lumina. Corpurile de iluminat te vor ajuta sa creezi o atmosfera deosebita si vei reusi sa pui in valoare si frumusetea naturala a pietrei folosite.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...