Panouri din sticla colorata – o alternativa moderna la placile de faianta din bucatarie

De cativa ani asistam la un nou trend in amenajarile de bucatarie – panourile din sticla colorata folosite in locul clasicelor placi de faianta, in special pentru zona de bucatarie.  Astfel, zona dintre dulapurile superioare si cele inferioare, aferenta zonei de gatit si blatului de lucru, se acopera cu un panou de sticla colorata sau imprimata digital cu o imagine preferata. Efectul per ansamblu este spectaculos, mai ales daca sticla este prevazuta cu lumini LED integrate.

Deschide Galeria

Aspect

De obicei, un astfel de panou este format dintr-o singura bucata de sticla taiata la dimensiunile exacte masurate pentru a se incadra perfect in spatiul bucatariei. Se poate opta pentru sticla normala, transparenta, sablata sau mata, colorata intr-o varianta foarte mare de nuante sau imprimata digital cu o imagine tematica.

Important este sa alegeti un model potrivit cu stilul bucatariei, astfel ca, in timp, culoarea sa nu devina obositoare. Mergeti pe o varianta neutra astfel incat nuanta mobilierului sa se imbine placut cu cea a panoului.

Este un finisaj impecabil, specific unei bucatariei moderne, contemporane, cu suprafete netede, lucioase si linii perfecte. O recomandam ca o solutie excelenta pentru bucatariile mici pentru ca un astfel de panou va reflecta lumina marind vizual spatiul (mai ales daca bucataria nu are nicio fereastra).

Intretinere

Unul din avantajele evidente ale unui astfel de panou de sticla este intretinerea foarte usoara. Se curata cu o laveta moale si cu un detergent bland sau chiar cu spray-ul special pentru geamuri daca murdaria nu este prea dificil de inlaturat. Fiindca este compus dintr-o singura bucata, suprafata panoului nu este intrerupta de rosturi sau imbinari care ar putea necesita o curatare suplimentara, asa cum este cazul placilor de faianta.

Montaj

Pentru ca vorbim de sticla, este important sa apelati la ajutorul unui specialist pentru a realiza montajul panoului. Un panou din sticla securizata cu o grosime cuprinsa intre 6 si 8 mm rezista la lovituri, presiune si alte accidente casnice. Inainte de montaj, atunci cand se iau dimensiunile mentionati ca pe peretele respectiv vor fi si prize astfel incat sticla sa fie decupata. Montajul se realizeaza cu ajutorul unui adeziv special.

Bine de stiut

Cu toate ca vorbim despre o sticla securizata si rezistenta, in urma unor lovituri puternice exista riscul aparitiei fisurilor. De asemenea, pentru cei care doresc montarea unui astfel de panou in dreptul plitei cu gaz este recomandat sa folositi o sticla termorezistenta pentru a preintampina surprizele neplacute, mai ales in cazul in care gatiti des la flacara puternica.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole