Parchetul stratificat în living: ce este, avantaje, dezavantaje, cum îl alegi

Parchetul stratificat este o opțiune populară pentru pardoseala din living datorită aspectului său elegant, durabilității și versatilității. Este confecționat din trei straturi de lemn, ceea ce îl face mai stabil decât parchetul din lemn masiv și mai puțin predispus la deformare. Parchetul stratificat este disponibil într-o varietate de specii de lemn, culori și finisaje, astfel încât îl puteți asorta cu ușurință cu decorul existent.

Avantaje:

Durabil: Parchetul stratificat este mai durabil decât alte tipuri de pardoseli din lemn, cum ar fi parchetul din lemn masiv. Este rezistent la zgârieturi, lovituri și trafic intens.

Stabil: Parchetul stratificat este mai puțin predispus la deformare decât parchetul din lemn masiv datorită construcției sale cu trei straturi. Acest lucru îl face o alegere bună pentru climatele cu umiditate ridicată sau schimbări de temperatură.

Ușor de întreținut: Parchetul stratificat este ușor de curățat și întreținut. Tot ce aveți nevoie este o mătură sau un aspirator și un mop umed (ocazional).

Versatil: Parchetul stratificat este disponibil într-o varietate de specii de lemn, culori și finisaje, astfel încât îl puteți asorta cu ușurință cu decorul existent.

Relativ accesibil: Parchetul stratificat este mai accesibil decât parchetul din lemn masiv.

Dezavantaje:

Nu poate fi refinisat: Spre deosebire de parchetul din lemn masiv, parchetul stratificat nu poate fi refinisat. Dacă este zgâriat sau deteriorat, va trebui înlocuit.

Este sensibil la umiditate: Deși parchetul stratificat este mai stabil decât parchetul din lemn masiv, totuși poate fi sensibil la umiditate. Este important să evitați vărsarea de lichide pe parchet și să ștergeți imediat lichidul vărsat.

Se zgârie mai ușor: Parchetul stratificat poate fi zgâriat de mobilier sau animale de companie. Este important să folosiți covorașe de protecție și să permiți animalelor de companie să calce pe acest tip de parchet.

Cum îl alegeți:

Atunci când alegeți parchet stratificat pentru livingul dvs., este important să luați în considerare următorii factori:

Specia de lemn: Specia de lemn va afecta aspectul, durabilitatea și costul parchetului. Unele specii de lemn populare includ stejarul, arțarul și nucul.

Culoare: Culoarea parchetului va afecta aspectul general al livingului dvs. Alegeți o culoare care să se asorteze decorul existent.

Finisaj: Finisajul parchetului va afecta aspectul și durabilitatea acestuia. Un finisaj mat va oferi un aspect mai natural, în timp ce un finisaj lucios va fi mai durabil și mai ușor de curățat.

Lățime: Lățimea plăcilor de parchet va afecta aspectul general al livingului dvs. Plăcile mai late vor oferi un aspect mai dramatic, în timp ce plăcile mai înguste vor oferi un aspect mai subtil.

Garanție: Asigurați-vă că alegeți un parchet stratificat cu o garanție bună. Acest lucru vă va proteja în cazul în care parchetul este defect sau se deteriorează prematur.

Parchetul stratificat este o opțiune excelentă pentru pardoseala din living dacă sunteți în căutarea unei opțiuni durabile, ușor de întreținut și versatile. Cu o varietate de specii de lemn, culori și finisaje disponibile, sigur veți găsi parchetul perfect pentru casa dvs.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole