Parcul Fengming Mountain, China: O oază verde în inima orașului

Parcul Fengming Mountain este o oază verde situată în inima orașului Chongqing, China. Cu o suprafață de 16 hectare, parcul oferă o evadare din agitația urbană, oferind vizitatorilor o experiență unică și relaxantă.

Sursă foto: www.igloo.ro

Design premiat:

Proiectat de firma de arhitectură peisagistică Martha Schwartz Partners, Parcul Fengming Mountain a câștigat premiul World Landscape Architecture 2014 pentru designul său inovator. Parcul se remarcă prin utilizarea culorii, geometriei și a apei pentru a crea un spațiu vibrant și dinamic.

Elemente unice ale designului:

Pavilioane colorate: Inspirate de munții mistici din regiune, pavilioanele colorate sunt amplasate strategic pe parcursul traseului, conducând vizitatorii spre centrul comercial. Oferă umbră și relaxare pe parcursul plimbării.

Canale de apă: Apa este un element important al experienței din Chongqing. În parc, apa curge  de la intrare spre centrul comercial, folosind o varietate de efecte prin canale, piscine și jeturi de apă.

Terase: Terasele încorporate pe parcurs oferă priveliști panoramice ale orașului și ale munților înconjurători.

Activități și atracții:

Plimbări și drumeții: Parcul oferă o rețea de trasee bine amenajate, perfecte pentru plimbări relaxante sau drumeții energice.

Relaxare: Vizitatorii se pot relaxa pe gazon, pot admira priveliștea de pe terase sau pot lua o pauză de cafea la unul dintre cafenelele din parc.

Evenimente: Parcul găzduiește o varietate de evenimente pe tot parcursul anului, de la concerte și festivaluri la expoziții de artă și spectacole.

Un spațiu verde vital pentru oraș:

Parcul Fengming Mountain este mai mult decât un spațiu verde; este un punct de atracție important pentru locuitorii și turiștii din Chongqing. Parcul oferă un spațiu pentru relaxare, recreere și conectare cu natura, contribuind la îmbunătățirea calității vieții în oraș.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole