Paturi retractabile pentru optimizarea spatiului

Lipsa de spatiu e o problema des intalnita in casele de azi, astfel incat multi dintre noi se orienteaza catre orice idee de design prin care sa maximize spatiul folosit.

Deschide Galeria

De la mobila multifunctionala pana la imbinarea utilitatii unei camere, designerii recurg la diverse scheme prin care sa creeze frumosul cu putinul pe care il au la dispozitie.

O varianta folosita cu succes este retractarea sau “disparitia” patului. Prin diverse mecanisme, suprafata de dormit este retrasa din zona initiala. Astfel, patul poate fi ridicat pana in tavan, lasand spatiul atat de necesar pentru alte activitati cotidiene. Pentru a nu crea un efect vizual neplacut, partea care ramane vizibila din pat poate fi integrata in tavan ca un spatiu pentru spoturi sau cu un mini decor.

Patul care se ridica si ulterior se retracteaza in interiorul mobilei este o idee folositoare. Pentru a pune in practica aceasta idee aveti nevoie de sprijinul unui tamplar care sa va creeze dupa masuratori precise mobila si patul.

Un sistem de ridicare – coborare poate fi utilizat la fel de bine pentru a optimiza o camera. De aici, imaginatia dumneavoastra nu are limite; puteti adauga diverse accesorii, carti, obiecte de decor prin care sa personalizati spatiul ramas liber.

Totul este posibil, lasati imaginatia sa creeze pentru dumneavoastra!

Sursa foto: digsdigs.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole