Amenajare de poveste pentru un penthouse din Bucuresti

Povestea acestei locuinte din Bucuresti, cu multe influente clasice, cu tapet cu motive renascentiste de mari dimensiuni si candelabre impunatoare alaturi de piese de mobilier cu linii drepte moderne, a inceput printr-o stransa colaborare client-arhitect.

dormitor clasic cu accente de roz
Deschide Galeria

Clientii au inteles potentialul unui arhitect de interior, astfel ca dupa mai multe cautari, printr-o recomandare, au ajuns la Dana. Ei i-au cerut stilul clasic-modern , incaperi luminoase si pereti gri deschis, lasand  in rest efectiv intreaga amenajare pe mainile arhitectei.

 “Fa-le ca pentru tine si sigur va fi bine.”, i-au spus cu incredere. Ceea ce a si facut iar rezultatul pe care il putem admira in poze vorbeste de la sine.

Suprafata generoasa a penthouse-ului (de 185 mp) a rezultat in urma alipirii a 3 proprietati: un apartament de 3 camere, unul de 2 camere si o garsoniera . Au rezultat astfel o zona de zi generoasa, living cu dining deschis, bucataria, dormitorul matrimonial cu camera de dressing walk in si baie matrimoniala, dormitoarele celor doua fetite si baia lor.

Dana Dragoi s-a implicat cu pasiune in toate fazele amenajarii, de la discutiile si schitele  incipiente pana la conceptul general si detalierea tehnica si estetica a fiecarei zone in parte.

Daca la nivel de mobilier si decoratiuni, finisaje, totul este realizat la comanda si cu o flexibilitate mare; pentru instalatia electrica au fost nevoiti sa se adapteze pe sursele si intrerupatoarele existente, adaptandu-le foarte putin cat sa corespunda cu noul scenariu de zonifcare si mobilare.  Au fost adaugate benzi Led si recentrate cateva corpuri de iluminat.

Amenajarea in detaliu a livingului a plecat de la o piesa italiana gasita de designer intr-un showroom, un suport tv special, rotativ, ce poate fi folosit cu usurinta atat din dining cat si din living. 

“Canapeaua, prin albastrul ei indraznet ca si pata de culoare dar ca si accent de culoare rece echilibrand toate culorile calde din jur, relaxeaza si incanta privirea, un albastru care se regaseste si in alte cateva detalii din amenajare.”

Dormitoarele copiilor , parca desprinse dintr-o poveste cu zane, au fost amenajare pentru a putea fi actuale si functionale si dupa ce vor creste fetitele, avand la dispozitie spatii generoase de depozitare a hainelor , birouri si depozitari pentru jucarii si rechizite.

In baia comuna, pentru oaspeti si copii, a fost construita o piesa speciala, o treapta cu depozitare in laterala cazii, care faciliteaza accesul in cada si in acelasi timp ofera spatiu de depozitare. Structura treptei a fost realizata din lemn tratat cu uleiuri speciale de yacht, rezistent la apa.

DANA DRAGOI DESIGN – YOUR BEST VISION

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole