fbpx

Peretii vegetali – solutia perfecta pentru armonizarea naturii cu spatiul urban

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Plantele trebuie alese cu grija, in functie de mai multi factori precum luminozitatea din spatiul respectiv, temperatura si cromatica finala a peretelui vegetal. Exista o serie de plante recomandate pentru peretii vegetali tocmai pentru ca sunt usor de intretinut si rezista in conditii diverse de temperatura si lumina. De exemplu: Scindapsus, Croton, Aglaonema, Anthurium, Spathiphyllum sau Cordyline.
Intretinerea unui perete vegetal inseamna, de fapt, intretinerea plantelor. Este important ca ele sa fie udate la timp si sa fie verificate periodic pentru a evita imbolnavirea acestora. Una din greselile cel mai des intalnite in intretinerea plantelor este udarea acestora prea mult sau prea putin. Mai ales cand peretii vegetali sunt montati in spatii de business (birouri, sali de conferinta, receptii etc.) se intampla ca plantele sa nu fie udate la timp, ceea ce duce la inlocuirea acestora.
Trebuie evitata amenajarea peretilor vegetali in zonele in care soarele bate direct asupra plantelor pe tot parcursul zilei pentru ca riscam ca acestea sa fie arse de soare sau in zonele cu fluctuatii mari de temperatura.
In spatiile interioare, locul exact în care va fi amplasat peretele vegetal trebuie stabilit impreuna cu un specialist pentru a verifica daca microclimatul se preteaza amenajarii unui perete vegetal. De asemenea, este important ca la alegerea plantelor ce alcatuiesc peretele viu sa se tina seama si de recomandarile unui specialist care a analizat in prealabil spatiul in care se doreste amplasarea peretelui vegetal.
Primul pas pentru amenajarea unui perete viu consta in vizitarea spatiului in care se doreste amenajarea acestuia si consultarea in privinta amplasamentului, analiza microclimatului (temperatura, umiditate), dar si a altor factori, precum luminozitatea spatiului, care pot influenta plantele. Urmeaza masuratorile, alegerea speciilor de plante potrivite peretelui respectiv, tinand cont atat de criteriile estetice cat si de conditiile fizice specifice. In urma stabilirii necesarului de plante si de sisteme verticale pentru sustinerea acestora, se poate trece la următorul pas, montajul propriu-zis.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...