Perne decorative pentru amenajari interioare cu personalitate

Pernele decorative sunt genul de accesorii care pot inveseli orice locuinta. Acestea schimba considerabil aspectul unui pat, fotoliu sau canapea prin simpla lor prezenta. Culorile, formele si texturile diverse fac din pernele decorative niste artificii estetice care se potrivesc oricarui tip de amenajare interioara. Indiferent ca suntem orientati catre un minimalism scandinav sau catre decorurile vintage, cu siguranta vom gasi un model de pernuta decorativa care sa se potriveasca perfect dorintelor noastre.

Deschide Galeria

Ideale pentru crearea unui ambient confortabil, pernele decorative vor degaja acel sentiment placut de "acasa", in care oboseala si problemele isi iau zborul. Recomandarea noastra este sa va orientati intotdeauna catre pernele textile din fibre naturale – cele acoperite cu matase, sau bumbac fin vor fi intotdeauna mai placute la atingere si mai usor de intretinut. 

O regula importanta pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi perne decorative este numarul acestora. Daca vrei sa decorezi o canapea nu ar trebui sa o incarci prea mult. O canapea plina de perne este imposibil de folosit pentru cei care se aseaza. Tine cont de acest lucru pentru a nu obosi spatiul cu o zona aglomerata si inestetica.

Cand alegeti o anumita perna decorativa tineti cont si de fibrele din care este confectionata. Acesta ar trebui sa se potriveasca cu materialul canapelei sau cu cromatica sa. Alaturarea dintre o canapea de piele si un set de perne din matase va fi intotdeauna sic si va induce senzatia unor texturi pline, luxuriante.

Foarte importanta este si umplutura acestor perne. Acestea trebuie sa fie moi, dar sa revina repede la forma normala, dupa ce ne asezam sau ne sprijinim pe ele.

Frumusetea pernelor fantezie consta in faptul ca sunt elemente de amenajare a spatiului care pot fi schimbate cu usurinta, sunt solutii decorative accesibile si au un impact vizual notabil.

Forma unei perne poate fi traditionala (patrata) sau rotunda, insa, inainte de toate, trebuie sa fie pe gustul tau. Exista modele mai speciale care sunt decorate cu teme haioase, de genul mesajelor care au o legatura intre ele, desi pernele sunt separate. Aceste sunt artificii decorative care iti vor inveseli cu siguranta atmosfera casei.

Indifierent de forma, umplutura, culoarea sau textura pernelor decorative, atunci cand faceti o alegere este important ca ea sa va reprezinte. Optati pentru acele modele care sa va puna in valoare gustul estetic si personalitatea. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole