Este un arhitect si designer francez care a devenit cunoscut inca de la inceputul carierei sale, in anii '80, pentru creatiile sale care pot fi definite ca fiind eclectice si inovatoare. Creatiile lui inglobeaza o gama larga de proiecte, de la cele mai banele obiecte si ajungand la niste combinatii si asocieri care il fac usor de recunoscut.

Printre lucrarile sale se afla obiecte de mobilier, decoratiuni interioare, arhitectura, accesorii pentru baie si bucatarie, mobilier stradal, biciclete, echipamente de birou, design grafic si editorial, constructii industriale (turbine eoliene, cabine foto), constructii maritime, obiecte de iluminat, pardoseli si pereti, aparate de uz casnic, alimente si lista poate continua.

Este greu de pus in cuvinte ce anume este particular la el, dar cert este ca mereu se afla contra curentului atunci cand vine vorba de combinatia intre forme si culori. Face niste asocieri cel putin indraznete fara ca sa socheze, de asemenea pune entuziasm in toate operele sale.

Acesta spune despre el insusi care are o misiune si o viziune bine stabilite: creatia, indiferent ce forma ia aceasta, trebuie sa faca viata mai usoara pentru cat mai multi oameni posibil. Complexitatea lucrarilor sale vine ca o consecinta a intelegerii profunde a vremurilor in care traim, si a nevoii de a imagina mereu noi moduri de viata intelinete si pline de culoare.

Citeste si Interviu ZEST Collective. O abordare inspirata profund de noile tehnologii

Este suficient sa privesti cateva dintre lucrarile sale pentru a te convinge ca la tot pasul incearca sa fascineze si sa scandalizeze in acelasi timp privitorul, prin reconsiderarea normelor.

Din cartea bigrafica, scrisa de Gilles Vanderpooten, luam un citat din care putem deduce conceptia lui Starck despre viata si creatie: "Conceptia mea despre viata poate fi ilustrata prin imaginea unui om cu o lanterna care paseste in noapte, prin bezna totala. Nu exista decat ceea ce e luminat de lanterna. O mulţime de lucruri ajung în bataia luminii, dar de indata ce nu mai sunt luminate, inceteaza sa mai existe. Exact asta este şi viata mea.”

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!