Piese din portelan “care se topesc” – creatii Livia Marin

Intr-o maniera jucausa ale ceasurilor care se topesc ale lui Salvador Dali, artista Livia Marin, de origine chiliana si in prezent stabilita la Londra, a creat niste piese interesante din portelan care dau impresia ca se scurg si se topesc.

Deschide Galeria

Colectia inedita de obiecte din portelan poarta numele de “Nomad Patterns” si include elemente sub forma de vaze, cesti si ceainice. Toate acesta arata de parca s-ar topi si ne trimit si cu gandul la inghetata care a stat prea mult la soare.

Conform site-ului oficial al artistei, aceasta se concentreaza in munca sa explorand felul in care noi oamenii relationam cu obiectele materiale, intr-o era dominata de productia in masa, standardizare si circulatia globala.

Intreaga serie de piese din portelan este bazata pe decoratiuni si motive traditionale chinezesti. Dupa cum se poate observa, munca depusa a trebuit sa fie realizata cu multa indemanare si atentie la detalii, simbolurile si decorurile fiind foarte mici. Printre acestea se numara salcii, pasari si pagode.

Livia Marin nu este singura artista care s-a aventurat in lumea clasica a portelanului, (pe care multi dintre noi o consideram a fi arta bunicilor nostri) incercand sa faca ceva nou si aparte din ea. Evelyn Bracklow a creat piese antice din portelan “pe care se tarasc furnicile”, iar Johnson Tsang este cunoscut pentru creatiile sale de arta ceramica vie, dedicate publicului modern.

Obiectele din portelan create de artista nu sunt utilizabile si servesc numai ca obiecte decorative, tocmai pentru ca nu sunt intregi.

Sursa foto: www.boredpanda.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole