Exista locuinte care nu se bucura de o cantitate de lumina suficienta pentru ca plantele sa poata sa se dezvolte armonios. Daca si voi va incadrati la aceasta categorie, nu inseamna ca nu va puteti bucura de frumusetea si beneficiile lor. Iata cateva exemple de plante de interior care pot creste si in conditii de luminozitate redusa.
Bambusul se creste usor si in plus il puteti aranja in diverse recipiente, alaturi de alte elemente cum ar fi pietricelele. Un plus pentru decorul camerei, inlocuind banalul ghiveci.
Iedera englezeasca este cunoscuta pentru caracteristicile ei de purificare a aerului in interiorul locuintei. In plus, aspectul bogat al frunzelor, ofera volum, atragand atentia in orice colt al casei ati aseza-o.
Dracaena este o planta pe care o recomand cu mare drag. Frunzele usor ascutite si faptul ca nu are nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta, o face potrivita si pentru holuri, birouri sau colturi pe care nu stii cum sa le decorezi.
Cactusii vin in diferite forme si marimi. Ii poti folosi pentru a crea mini amenajari intr-un terarium; intr-un suport mai mare poti aseza cateva tipuri de cactusi pentru a crea un punct de atractie in camera. Poti asorta cu plante suculente.
Sansevieria sau limba soacrei, asa cum este cunoscuta popular, decoreaza foarte bine orice tip de camera.
Spathiphyllum, cunoscut si sub numele de crinul pacii sau floarea lunii ofera flori cu un aspect delicat. Rezista bine in zonele cu semiumbra si se dezvolta armonios in conditii propice de caldura si umiditate.
Palmierul atrage privirile indiferent de camera in care il introduceti. Se dezvolta frumos, ajungand la dimensiuni considerabile si bineinteles nu are nevoie de multa lumina. O planta perfecta pentru livingul tau.