Plante decorative pentru bucatarie

Plantele decorative reprezinta cea mai buna modalitate de accesorizare a unei locuinte, fiind potrivite fiecarei camere. Fiecare planta pe care o veti alege este unica si are propriile conditii si carateristici care determina si pozitia ei in casa. Feriga, de exemplu este potrivita pentru baie si nu pe balcon unde este soare, asa ca in randurile de mai jos veti afla ce plante se potrivesc bucatariei.

Deschide Galeria

Datorita caracteristicilor diferite, fiecare planta trebuie amplasata intr-un anumit loc din casa dumneavoastra si cum bucataria este un spatiu deschis si luminat mai tot timpul, insa in acelasi timp este un loc in care schimbarile de temperatura sunt destul de frecvente, plantele pentru bucatarie vor fi alese cu mare grija.

Plantele decorative de bucatarie sunt plantele care iubesc lumina, nu sunt pretentioase si nu sufera in cazul modificarilor foarte bruste de temperatura si se dezvolta armonios intr-o incapere precum bucataria.NU amplasati plante sensibile care necesita ingrijire speciala in bucatarie.

Ce plante alegem in bucatarie?

Violeta de Parma este o planta vesela, mereu inflorita si perfecta pentru bucatarie. Iubeste lumina si caldura de aceea este indicat sa fie asezata in apropierea ferestrei de la bucatarie. Va inveseli intotdeauna cu aspectul sau. Violeta de Parma trebuie udata de maxim doua ori pe saptamana.

Citricele decorative, in special lamaiul pitic, se numara printre cele mai potrivite plante pentru bucatarie. Este foarte adevarat ca lamaiul pitic este o planta pretentioasa, insa este ideal pentru o bucatarie pentru ca in bucatarie are caldura si conditiile de soare favorabile pentru a se dezvolta armonios. Lamaiul pitic este foarte rezistent la schimbarile de temeperatura iar dezvoltarea lui nu va fi ingradita de umiditatea ridicata caracteristica bucatariei. Este de preferat ca lamaiul sa fie asezat langa fereastra bucatariei.

Begonia este o alta planta potrivita bucatariei si foarte  frumoasa si vesela. Asezati begonia pe un dulap sau pe frigider deoarece nu trebuie sa stea chiar in bataia soarelui.

Pe pervazul bucatariei puteti aseza ghivece sau jardiniere cu plante aromatice precum: rozmarin, busuioc, coriandru, cimbru, eucalipt, lavanda. Daca nu doriti plante aromatice puteti opta pentru ghivece cu marar, patrunjel sau leustean.

Plantele decorative de bucatarie  trebuie sa fie adaptate in functie de necesitatile fiecareia dar si in functie de pozitionarea lor in bucatarie. Important este ca florile sa aiba surse de lumina si caldura.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole