Plante pentru amenajarea curții în stil avangardist

Amenajarea curții în stil avangardist presupune o abordare îndrăzneață și nonconformistă, care să rupă cu tiparele tradiționale. Plantele joacă un rol esențial în crearea acestei atmosfere unice, aducând un plus de personalitate și stil spațiului exterior.

Iată câteva idei de plante care se potrivesc perfect cu un stil avangardist:

Graminea ornamentală:

Pennisetum alopecuroides (Coada vulpii): O plantă perenă cu frunze lungi și înguste, care se mișcă grațios în bătaia vântului. Vine într-o varietate de culori, de la verde la roșu și purpuriu.

Miscanthus sinensis Giganteus (Trestie chinezească gigantică): O plantă înaltă și impunătoare, care poate crea un punct focal dramatic în grădină. Are frunze verzi argintii care se colorează în auriu toamna.

Stipa gigantea (Iarba paniculată gigantică): O plantă înaltă și aerisită, cu flori pufoase care apar vara. Este o alegere excelentă pentru a atrage atenția asupra grădinii.

Plante cu frunze interesante:

Hosta: O plantă populară cu frunze de diferite forme și culori, de la verde la galben și albastru. Este o alegere excelentă pentru zonele umbroase ale grădinii.

Heuchera: O altă plantă cu frunze spectaculoase, Heuchera vine într-o gamă largă de culori, inclusiv roșu, purpuriu, portocaliu și galben. Preferă zonele semi-umbrite.

Acorus gramineus (Balba de stuf): O plantă cu frunze verticale, ascuțite, care pot adăuga un plus de verticalitate grădinii. Este o alegere excelentă pentru zonele umede.

Plante cu flori neobișnuite:

Protea: O floare originară din Africa de Sud, Protea are o formă distinctivă și o varietate de culori, de la roz la albastru și violet. Este o alegere excelentă pentru buchete și aranjamente florale.

Echinacea purpurea (Echinacee): O floare populară cu petale purpurii sau roz care atrag albinele și fluturii. Este o plantă rezistentă și ușor de îngrijit.

Allium: O plantă cu flori sferice care vin într-o varietate de culori, inclusiv violet, purpuriu, alb și galben. Este o alegere excelentă pentru a adăuga un plus de culoare grădinii.

Pe lângă alegerea plantelor potrivite, este important să luați în considerare și următoarele aspecte:

Aranjarea: Dispunerea plantelor într-un mod creativ și neașteptat poate contribui la crearea unei atmosfere avangardiste.

Materialele: Folosiți materiale neobișnuite, cum ar fi metalul, piatra sau betonul, pentru a crea accente interesante în grădină.

Iluminatul: Adăugați iluminat ambiental sau spoturi pentru a pune în evidenția anumite plante sau zone ale grădinii.

Cu o planificare atentă și o doză de creativitate, puteți crea o curte avangardistă care va fi cu siguranță un punct de atracție pentru toți cei care o vizitează.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole