Plante pentru casa ta – daliile

Daliile sunt florile lunii august care rezista pana la prima bruma. Ele vin in culori ca roz, rosii, albe, portocalii, bordeaux sau galbene. Sunt flori rezistente la vremea urata de afara venita pe neasteptate (frig, bruma, ploi), ofera o coloristica aparte gradinii tale.

Deschide Galeria

Daliile sunt plante perene, originare din Mexic. In functie de specie, Dalia poate ajunge pana la o inaltime de 1,5- 2 metri. Cele mai intalnite specii sunt Dahlia Variabilis, Dahlia Imperialis si Dahlia Coccinea. Se acomodeaza usor, de aceea pot fi folosite cu succes in orice gradina, nefiind pretentioase si infrumusetand-o prin paleta cromatica variata. Un lucru inedit despre acesta superba planta: este benefica pentru persoanele care sufera de alergii. Este important sa ai macar o tufa de dalii in curte iar apoi in casa in vaza.

Prefera un pamant fertil, dar pot sa creasca aproape oriunde. Le place foarte tare soarele asa ca le poti planta in mijlocul gradinii. Rezista bine si in locurile mai umbrite. Se planteaza din mai pana la inceputul lui iulie. Plantate tarziu vor rezista mai mult si vor avea flori mai multe. Chiar si dupa ce florile celelalte din curte s-au ofilit, dalia continua sa infloreasca. Chiar daca florile nu sunt pretentioase, este indicat ca pamantul sa fie bine drenat si au nevoie de ingrasamant, dar bine dozat si la distanta de tulpina. Daliile prefera ingrasamintele acide, nu pe cele cu azot care stimuleaza frunzele, si nu florile. Este important sa nu ingramadesti plantele.

Bucurati-va de aceste flori speciale, aducandu-le in casa dumneavoastra sau daruindu-le cu drag! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole