fbpx

Plante potrivite pentru apartament

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Tipurile de plante pe care ni le-am dori in apartament sunt numeroase, insa doar cateva sunt perfect adaptabile conditiilor din interior. Iata o selectie a celor mai cunoscute si prietenoase plante potrivite pentru apartament.

Deschide Galeria

Tipuri de plante

Asplenium nidus sau feriga este usor de intretinut si placuta din punct de vedere estetic. Noile frunze se dezvolta din centru plantei spre exterior. Le puteti uda de doua ori pe saptamana si hrani cu ingrasaminte de trei sau patru ori pe an.

Chamaedorea elegans este palmierul de interior. Se poate adapta usor oricarui tip de camera sau chiar birou. Udati in mod regulat, dar permiteti solului sa se usuce putin la suprafata inainte de urmatoarea udare. Face parte din acea categorie de plante care creste greu. Frunzele sale nu sunt toxice pentru animale.

Pepperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare. Are nevoie de lumina si trebuie udata doar atunci cand solul de la suprafata ghiveciului s-a uscat. In fiecare luna aplicati fertilizator.

Philodendron “Monstera” este una din cele mai cunoscute plante ornamentale, intalnita aproape in fiecare interior. Este usor de intretinut si tolereaza aerul uscat si umbra mult mai bine decat o fac alte plante. In timpul sezonului de crestere, adaugati si putin fertilizator in apa cu care o udati. Folositi bete de sprijin pentru tijele firave. Stergeti din cand in cand frunzele cu un burete si udati-le cand aerul este prea uscat, in special pe timpul iernii. 

Dracaena este o planta foarte rezistenta pretuita atat pentru aspectul sau cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Foarte important este sa nu fie udata in exces; tolereaza un sol mai uscat decat alte plante. Este una din acele plante cu proprietati purificatoare ale aerului, fiind potrivita incaperilor in care se fumeaza. 

Ficus Robusta sau ficusul este o planta contrastanta datorita foliajului sau cu tente burgund. Si ficusul este cunoscut drept un purificator al aerului, inlaturand majoritatea substantelor poluante din aer. Lasati solul sa se usuce putin inainte de urmatoarea udare. Protejati de curentii reci.

Pentru o corecta ingrijire a acestor plante va recomandam sa le rotiti periodic, intrucat ele au tendinta de a creste doar in directia luminii. Daca considerati necesar puteti suplimenta cantitatea de lumina naturala cu cea artificiala. 

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...