Plante potrivite pentru apartament

Tipurile de plante pe care ni le-am dori in apartament sunt numeroase, insa doar cateva sunt perfect adaptabile conditiilor din interior. Iata o selectie a celor mai cunoscute si prietenoase plante potrivite pentru apartament.


Deschide Galeria

Tipuri de plante

Asplenium nidus sau feriga este usor de intretinut si placuta din punct de vedere estetic. Noile frunze se dezvolta din centru plantei spre exterior. Le puteti uda de doua ori pe saptamana si hrani cu ingrasaminte de trei sau patru ori pe an.

Chamaedorea elegans este palmierul de interior. Se poate adapta usor oricarui tip de camera sau chiar birou. Udati in mod regulat, dar permiteti solului sa se usuce putin la suprafata inainte de urmatoarea udare. Face parte din acea categorie de plante care creste greu. Frunzele sale nu sunt toxice pentru animale.

Pepperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare. Are nevoie de lumina si trebuie udata doar atunci cand solul de la suprafata ghiveciului s-a uscat. In fiecare luna aplicati fertilizator.

Philodendron “Monstera” este una din cele mai cunoscute plante ornamentale, intalnita aproape in fiecare interior. Este usor de intretinut si tolereaza aerul uscat si umbra mult mai bine decat o fac alte plante. In timpul sezonului de crestere, adaugati si putin fertilizator in apa cu care o udati. Folositi bete de sprijin pentru tijele firave. Stergeti din cand in cand frunzele cu un burete si udati-le cand aerul este prea uscat, in special pe timpul iernii. 

Dracaena este o planta foarte rezistenta pretuita atat pentru aspectul sau cat si pentru faptul ca necesita foarte putina ingrijire. Foarte important este sa nu fie udata in exces; tolereaza un sol mai uscat decat alte plante. Este una din acele plante cu proprietati purificatoare ale aerului, fiind potrivita incaperilor in care se fumeaza. 

Ficus Robusta sau ficusul este o planta contrastanta datorita foliajului sau cu tente burgund. Si ficusul este cunoscut drept un purificator al aerului, inlaturand majoritatea substantelor poluante din aer. Lasati solul sa se usuce putin inainte de urmatoarea udare. Protejati de curentii reci.

Pentru o corecta ingrijire a acestor plante va recomandam sa le rotiti periodic, intrucat ele au tendinta de a creste doar in directia luminii. Daca considerati necesar puteti suplimenta cantitatea de lumina naturala cu cea artificiala. 

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...