Plasele de tantari – idei inedite pentru amenajari de exterior

Vara este sezonul vacantelor, a timpului petrecut in aer liber cand ne bucuram de soare si de spatiul verde din curtile si gradinile noastre. Odata cu acesta insa, vin la pachet si neplacerile provocate de insectele enervante, cum ar fi tantarii. Cea mai simpla metoda de a-i tine la distanta este sa folosim o plasa de tantari. Varianta clasica este sa o atasam la fereastra sau la usa pentru a opri intrarea lor in interiorul casei. Insa utilizarea ei nu se opreste aici. Puteti folosi plasele de tantari si in exterior pentru a crea amenajari deosebite, protejandu-va in acelasi timp de insectele neplacute.

Deschide Galeria

In mod normal, cand ne gandim la o plasa de tantari ne vine in minte modelul clasic din sarma cu profil pvc. Pentru exterior puteti folosi o plasa din material textil, alba, asemanatoare unui baldachin. Asezata pe un suport o puteti folosi ca o perdea pe terasa sau pe veranda, fie pe intreaga lungime a spatiului sau doar intr-o mica portiune cum ar fi zona mesei.

Puteti crea o zona de relaxare inedita, cu cateva perne si pufuri inconjurate de o perdea din material pentru plasele de tantari. Veti realiza un aranjament special cu un farmec vintage aparte. Versatilitatea materialului va permite sa amenajati orice zona din exteriorul locuintei: terasa, veranda, curtea interioara sau orice loc din gradina destinat destinat relaxarii.

Daca aveti montata o pergola in gradina aceasta va fi un suport excelent pentru o perdea care sa functioneze ca plasa astfel incat sa va apere de tantari. Amenajand o zona de picnic si montand o perdea in jurul spatiului dedicat acestei activitati veti insectele nedorite la distanta si va veti proteja in acelasi timp si copiii de intepaturi. Il puteti amenaja chiar si in jurul unui hamac pentru momentele de siesta de dupa amiaza.

Exita numeroase metode prin care va puteti amenaja zona de relaxare preferata in aceasta vara. Fie ca alegeti in jurul mesei, a unui sezlong, hamac zona de picnic sau a unui colt de lectura pe terasa, fiti siguri ca veti castiga un decor chic cu o abordare atat estetica cat si practica. Am pregatit in galerie o serie de fotografii care contin exemple minunate cu astfel de amenajari frumoase din care va puteti inspira. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole