Povestea arhitecturii Hotelului Mashpi Lodge din Ecuador

Hotelul Mashpi Lodge, situat în inima rezervației Mashpi din Ecuador, este o capodoperă a arhitecturii durabile care se integrează perfect în mediul natural înconjurător. Construcția sa inovativă reflectă angajamentul hotelului față de conservarea biodiversității și oferă oaspeților o experiență unică de conectare cu natura.

Sursa foto: www.mashpilodge.com/

Inspirația din spatele designului:

Designul hotelului Mashpi Lodge a fost creat de arhitectul ecuatorian Jordi Orejuela, cunoscut pentru proiectele sale ecologice și premiate. Inspirat de frumusețea fragilă a rezervației Mashpi și de dorința de a minimiza impactul asupra mediului, Orejuela a creat o structură care se integrează perfect în peisajul înconjurător.

Elemente cheie ale designului:

Locație: Hotelul este situat pe o creastă naturală, oferind o priveliște panoramică uimitoare asupra pădurii tropicale.

Materiale: S-au folosit materiale naturale locale, cum ar fi lemnul, bambusul și piatra, pentru a reduce amprenta de carbon a construcției.

Structură: Structura hotelului este construită pe piloți, minimizând impactul asupra solului și permițând vegetației naturale să crească sub ea.

Sustenabilitate: Hotelul utilizează surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și hidroelectrică, și are un sistem de gestionare a deșeurilor eficient.

Experiență imersivă: Designul interior al hotelului este minimalist și elegant, permițând oaspeților să se concentreze asupra frumuseții naturii din jur.

Rezultatul:

Hotelul Mashpi Lodge a fost aclamat pentru designul său inovator și durabil și a primit numeroase premii, inclusiv premiul Prix Versailles pentru hoteluri și cluburi. Spațiul oferă oaspeților o experiență unică de conectare cu natura și de a aprecia biodiversitatea bogată a rezervației Mashpi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole