Povestea Hotelului Mix din Belgia

Hotelul Mix din Bruxelles, Belgia, are o poveste bogată și fascinantă care se întinde pe parcursul a mai multor decenii. Construit inițial ca sediu al companiei belgiene de textile Royale Belge în 1969, clădirea iconică a cunoscut o transformare remarcabilă sub conducerea artistică a renumitului artist Lionel Jadot și a echipei sale de artiști talentați din Zaventem Atelier.

Sursa foto: https://mix.brussels/

De la sediu la hotel:

La începutul anilor 2000, compania Royale Belge a decis să își mute sediul în altă locație, oferind oportunitatea de a transforma clădirea într-un hotel unic și modern. Lionel Jadot a văzut un potențial extraordinar în spațiul generos și în arhitectura sa îndrăzneață, considerând că ar putea fi reimaginat ca un refugiu elegant și vibrant pentru vizitatori.

Transformarea artistică:

Sub viziunea artistică a lui Jadot, clădirea a fost transformată într-o capodoperă a stilului Art Deco modern. Detaliile originale din beton și sticlă au fost păstrate și accentuate, în timp ce elemente noi au fost introduse pentru a crea o atmosferă rafinată și contemporană. Mobilierul personalizat, tapițeria vibrantă și operele de artă unice au fost adăugate pentru a completa estetica Art Deco și a oferi oaspeților o experiență imersivă.

Un amestec armonios:

Numele „Mix” reflectă perfect fuziunea armonioasă dintre arhitectura originală a clădirii și designul interior modern. Hotelul oferă o combinație unică de elemente clasice și contemporane, creând un spațiu elegant și sofisticat care se potrivește perfect cu atmosfera vibrantă a Bruxelles-ului.

Astăzi, Hotelul Mix:

Astăzi, Hotelul Mix este un reper important în Bruxelles, oferind oaspeților o experiență de cazare memorabilă. Cu cele 180 de camere și suite elegante, un bar muzical vibrant, un restaurant rafinat și o sală de fitness modernă, hotelul are ceva de oferit tuturor. Indiferent dacă sunteți un călător de afaceri, un turist sau pur și simplu doriți să vă bucurați de o escapadă relaxantă, Hotelul Mix este o alegere excelentă.

Povestea Hotelului Mix este o poveste despre reimaginare, creativitate și transformare. Clădirea a parcurs un drum lung de la sediu de companie la hotel elegant, demonstrând puterea designului și a viziunii artistice de a da o nouă viață spațiilor vechi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole