Practic si functional – amenajarea unui apartament de 2 camere din Bucuresti

Amenajarea unui spatiu mic nu este neaparat mai usor de realizat decat cea a unei locuinte generoase. Din contra, intampini probleme din cauza suprafetei si a dimensiunilor care par sa nu-ti lase prea multe optiuni. Depinde, in acelasi timp, si de cum vei folosi acel spatiu sau de destinatia lui. Insa, pentru amenajarea unui apartament de 45 metri patrati, sprijinul unui specialist iti poate fi de mare ajutor pentru a folosi eficient suprafata disponibila si a te ghida spre alegerile potrivite.

Deschide Galeria

Sunt convinsa ca multi dintre voi locuiti in spatii similare ca dimensiuni si configuratie, asa ca m-am gandit ca aceasta amenajare v-ar putea inspira. Dana Dragoi, designerul de interior care s-a ocupat de acest spatiu ne-a povestit mai multe despre amenajare.

Conceptul amenajarii

Apartamentul a fost gandit pentru un cuplu de tineri care si-au dorit o amenajare moderna cu spatii de depozitare suficiente pentru nevoile lor. Inainte insa de a o contacta pe Dana, cei doi s-au documentat indelung despre cum si-ar dori sa fie mobilata casa lor, au vizitat targuri si discutat cu furnizori, pana cand informatiile au devenit derutante si amenajarea in impas.

Dana le-a propus un mobilier realizat in mare parte pe comanda, dupa propriul ei design, pentru a rezolva problema principala a spatiului – incadrarea in suprafata mica. Cuplul si-a dorit insertii de nuante-accent precum galben, verde sau albastru pe care le regasim sub diverse forme la nivelul decorului.

Living

Astfel, in living, a fost integrat un dressing incapator (cu adancime de 60 cm) pentru hainele si alte lucruri voluminoase. Ba chiar, in interiorul lui a fost incastrat si un acvariu iluminat in spatele unui geam din ansamblul dulapului. Corpul de biblioteca vine cu un design aerisit cu spatii de depozitare integrate si suport pentru televizor. Canapeaua de la Everart atrage privirea prin culoarea aleasa – un galben ce echilibreaza cromatica amenajarii prin prisma peretului-accent realizat cu un tapet de la Axelen. Si draperiile atat cele din living cat si cele din dormitor sunt tot de la Everart. Masuta de cafea a fost achizitionata de la Mobexpert.

Dormitor

Si pentru dormitor, piesele de mobilier au fost realizate pe comanda, patul cu somiera produs de Everart tot dupa designul Danei. In nisa existenta din camera a fost integrat un dulap pentru un plus de depozitare; luminile tip LED atasate acestui corp ofera un confort vizual placut, mai ales pe timpul noptii, putand fi folosita si ca o lumina de veghe. Pentru ca cei 2 isi doreau un birou, iar in living spatiul nu oferea aceasta posibilitate, Dana a gandit un birou ascuns langa pat, mascat de usi batante, solutie pe care cuplul a indragit-o. In baie, aspectul a fost imbunatatit, schimband mobilierul, lavoarul, bateriile si un panou din sticla anti-stropire.

Bucatarie

Pentru bucatarie a fost realizat un mobilier compact, liniar pe unul din peretii incaperii, cu un blat de lucru din lemn natural si dulapuri cu finisaj din furnir natur. Spatiul este eficient utilizat pentru o cat mai buna functionalitate. Intrucat dimensiunile bucatariei nu ofereau posibilitatea integrarii unei mese, Dana a mizat din nou pe o solutie foarte practica: o masa rabatabila care se strange si care permite in acelasi timp stocare in interiorul si deasupra ei. Scaunele aferente sunt de la IKEA si au fost taiate pentru a se potrivi cu inaltimea mesei.

Corpurile de iluminat au fost furnizate de Eglo Romania, iar covoarele de la Proges. Toate detaliile amenajarii se imbina armonios gratie jocului texturilor neted versus rugos, mat versus lucios, cromaticii neutre cu accente de nuante ce deschid spatiul, a combinatiei de lemn natur cu alb.

Bugetul pentru aceasta amenajare a fost de 8000 de Euro si nu a inclus finisajele de parchet, gresie si faianta.

Sper sa te inspire si pe tine aceasta amenajare si daca iti doresti ajutorul Danei, o poti contacta aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole