Prima casa – model de amenajare pentru un apartament de 45 mp

Prima locuinta vine la pachet si cu prima provocare: cum amenajez interiorul fara sa-mi dea peste cap bugetul? Stim ca multi dintre voi aveti aceasta intrebare in gand, asa ca ne-am propus astazi sa va aratam un model de amenajare pentru un apartament de 2 camere.

Deschide Galeria

Cu o suprafata de 45 metri patrati, spatiul acestui apartament poate fi model care sa-ti ofere inspiratia de care ai nevoie pentru a porni bazele proprii amenajari. Multe din piesele acestui apartament au fost achizitionate din IKEA, de aceea le poti identifica usor in magazin si reproduce la tine acasa.

Apartamentul se afla in Polonia, iar proprietarul a apelat la ajutorul unui designer pentru a-l ajuta sa compuna un spatiu functional, cu un decor placut.

In cazul in care si casa ta are o configuratie asemanatoare, cu o bucatarie open space si living deschis, atunci ia aminte la cum au fost configurate aceste functiuni. Totul este simplu, abordat dintr-o perspectiva functionala. Cu ajutorul pieselor potrivite au fost conturate zonele importante: bucataria, livingul, locul pentru luat masa. Cele trei au fost armonios imbinate astfel incat spatiul sa nu para incarcat.

Bucataria este compacta, liniar dispusa. Depozitarea este concentrata in partea inferioara, in partea de sus avand doar doua corpuri suspendate. hota neagra iese in evidenta pe peretele alb, iar frigiderul a fost asezat in capatul dulapurilor, nefiind incastrat intr-un corp de mobilier.

Aceeasi dispunere asimetrica a dulapurilor suspendate o vom regasi si in apropierea zonei de luat masa. S-a folosit aceeasi esenta de lemn, corpul de iluminat si tabloul aduc un plus de personalitate.

Cromatic, galbenul este cel care iese in evidenta in aceasta amenajare, mai ales in perimetrul destinat livingului. Din nou, iata un exemplu concret de cum poti amenaja la randul tau o astfel de zona. Corpul de biblioteca care include si spatiul pentru TV se incadreaza excelent in incapere, oferind o varietate de spatii pentru depozitat. Canapeaua gri si fotoliul galben completeaza amenajarea la nivel de mobilier.

Priveste cum au fost imbinate culorile si cum nuanta de fundal asigura baza pentru a introduce diferite accente prin imprimeuri si contraste!

Si pentru dormitor, s-a urmarit aceeasi linie – un design simplu, dar eficient pentru nevoile beneficiarului. Pentru a nu parea banal, designerul a introdus un tapet pe peretele cu patul. Modelul tridimensional imprima dinamica incaperii, dar fara a obosi. In plus, oglinzile de pe usile dulapului aduc un plus de profunzime incaperii. Atat aici, cat si in hol au fost amenajate principalele zone de depozitare ale apartamentului.

Speram sa-ti fie de folos aceste idei si sa le poti pune in aplicare in propria amenajare!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole