Prima cladire de birouri realizata de o imprimanta 3D

Autoritatile din Dubai au anuntat ca vor sa construiasca o cladire de birouri folosind o imprimanta 3D. Acesta face parte dintr-un demers mai amplu de dezvoltare a unor tehnologii alternative din domeniul constructiilor. Imprimantele 3D au mai fost folosite pentru construirea diverselor lucruri dar niciodata pentru ridicarea unor cladiri.

Deschide Galeria

Inovatoarea cladire va avea un singur etaj iar suprafata totala a spatiului din interior se va intinde pe aproximativ 185 de metri patrati. Peretii vor fi imprimati strat cu strat de o masinarie inalta de 6 metri. Componentele printate vor fi apoi asamplate in cateva saptamani.

Citeste si Paduri verticale – un vis devenit realitate in Italia

Mobilierul de interior si celelalte componente ale structuturii de rezistenta ale cladirii vor fi construite tot cu ajututorul unei imprimante 3D, din materiale precum beton armat, gips armat, fibra de sticla si plastic.

Proiectul reprezinta o colaborare a autoritatilor din Dubai cu Winsun, o companie chineza, care detine pionieratul in domeniul constructiilor 3D. Reprezentantii companiei preconizeaza ca astfel se va reduce cu aproximativ 50-70% din timpul normal alocat construirii prin metode clasice a unei asemenea cladiri, procente care se pastreaza si in cazul fortei de munca utilizate.

Citeste si Finisaje 3D pentru pereti

Vazand imaginile putem spune ca aceasta cladire are un design futurist, iar cel mai probabil, spatiul dinauntru va fi folosit ca sala de expozitii pentru alte obiecte confectionate de catre imprimantele 3D, dealtfel o intrebuintare cat se poate de fireasca pentru aceasta cladire. Daca proiectul va fi finalizat cu bine este posbil ca in viitor acest mod de costructie sa devina unul standard, iar numarul acestor tipuri de cadiri sa creasca.

Sursa reuters.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole