Primul oras cu temperatura controlata din lume va fi construit in Dubai

Vicepresedintele Emiratelor Arabe Unite, sheikh Mohammed Bin Rashid a anuntat ca primul oras cu temperatura controlata din lume va fi construit in Dubai. Proiectul de 4,5 milioane de metri patrati numit "mall of the world" va fi contine cel mai mare mall de cumparaturi din lume si un parc tematic in interior acoperit de un domn de sticla retractabil care se deschide in timpul lunilor de iarna.


Deschide Galeria

Acest mall gigantic va avea si un centru de wellness, un district de celebrare culturala si 20.000 de camere de hotel. Odata terminat, acest proiect va primi in jur de 180 de milioane de vizitatori in fiecare an, fiind o destinatie pentru persoane de toate varstele pe tot parcursul anului.

Imaginat ca un oras pedestru integrat, sapte kilometri de promenade conecteaza designul aducand impreuna  o gama larga de locuri de petrecut timpul liber, de facut cumparaturi si de cazare sub acelasi acoperis. In centrul acestuia va exista un district cultural si un teatru. "Celebration walk' a fost facuta dupa asemanarea strazii celebre din Barcelona, La Ramblas, si va lega acest district de zonele de conferinte, nunti si diverse sarbatori. O alta componenta a mallului este un district de wellness de 270.000 de metri patrati care ofera servicii de intretinere si intinerire, asistenta medicala de calitate si operatii cosmetice.

Sheikh Mohammed a explicat: "cresterea turismului de familie si cumparaturi naste nevoia ca Dubai-ul sa isi dezvolte infrastructura de turism cat mai curand. Acest proiect ne ajuta in planul nostru de a transforma Dubai-ul intr-o zona culturala, turistica si economica pentru cele 2 miliarde de oameni care traiesc in regiunea din jurul nostru."

Mall-ul va fi construit cu tehnologie de ultima generatie pentru a reduce consumul de energie si amprenta de carbon, asigurand nivele inalte de sustenabilitate a mediului si eficienta operationala.

Sursa foto: designboom.com

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...