fbpx

Primul oras cu temperatura controlata din lume va fi construit in Dubai

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Vicepresedintele Emiratelor Arabe Unite, sheikh Mohammed Bin Rashid a anuntat ca primul oras cu temperatura controlata din lume va fi construit in Dubai. Proiectul de 4,5 milioane de metri patrati numit "mall of the world" va fi contine cel mai mare mall de cumparaturi din lume si un parc tematic in interior acoperit de un domn de sticla retractabil care se deschide in timpul lunilor de iarna.

Deschide Galeria

Acest mall gigantic va avea si un centru de wellness, un district de celebrare culturala si 20.000 de camere de hotel. Odata terminat, acest proiect va primi in jur de 180 de milioane de vizitatori in fiecare an, fiind o destinatie pentru persoane de toate varstele pe tot parcursul anului.

Imaginat ca un oras pedestru integrat, sapte kilometri de promenade conecteaza designul aducand impreuna  o gama larga de locuri de petrecut timpul liber, de facut cumparaturi si de cazare sub acelasi acoperis. In centrul acestuia va exista un district cultural si un teatru. "Celebration walk' a fost facuta dupa asemanarea strazii celebre din Barcelona, La Ramblas, si va lega acest district de zonele de conferinte, nunti si diverse sarbatori. O alta componenta a mallului este un district de wellness de 270.000 de metri patrati care ofera servicii de intretinere si intinerire, asistenta medicala de calitate si operatii cosmetice.

Sheikh Mohammed a explicat: "cresterea turismului de familie si cumparaturi naste nevoia ca Dubai-ul sa isi dezvolte infrastructura de turism cat mai curand. Acest proiect ne ajuta in planul nostru de a transforma Dubai-ul intr-o zona culturala, turistica si economica pentru cele 2 miliarde de oameni care traiesc in regiunea din jurul nostru."

Mall-ul va fi construit cu tehnologie de ultima generatie pentru a reduce consumul de energie si amprenta de carbon, asigurand nivele inalte de sustenabilitate a mediului si eficienta operationala.

Sursa foto: designboom.com

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...