Proiect de amenajare intr-un apartament de 3 camere pentru o familie cu un copil mic

Aparitia unui copil vine cu o serie de schimbari pe toate planurile, inclusiv cel al reamenajarii locuintei pentru a adapta spatiul noilor nevoi ale familiei. Pentru unii parinti este momentul cand aleg sa faca tranzitia de la 2 la 3 camere, astfel incat cel mic sa aiba propriul univers in camera lui. Iata un model de astfel de amenajare, un apartament de 3 camere in care parintii au dorit sa reamenajeze intreg apartamentul, concentrandu-se pe zonele comune si pe camera copilului lor.

Deschide Galeria

Apartamentul despre care vorbim se afla in Moscova si pentru amenajarea lui s-a apelat la designerul de interior Alena Yudina. Important pentru acesti beneficiari a fost sa obtina un camin confortabil si functional cu zone bine definite, cu accent pe bucatarie, living si camera copilului. In plus, i-au cerut Alenei sa-i ajute cu crearea unor spatii de depozitare care sa fie potrivite atat pentru lucrurile lor cat si pentru cele ale copilului, inclusiv haine si jucarii. Din perspectiva rezultatului, misiunea designerului a fost pe cat de frumoasa pe atat de solicitanta.

Suprafata de 81 metri patrati i-a permis Alenei sa exploateze fiecare metru patrat in parte si sa contureze functiuni si zone pentru depozitare variate. De exemplu, in dormitor, a conturat un dressing tip walk-in intr-o nisa, in living, un dulap pentru lucruri personale si documente si in hol, din nou 2 dulapuri pentru hainele mai groase sau cele purtate zi de zi precum si pentru incaltaminte.

Modern, luminos si aerisit, in spiritul stilului nordic, dar cu multe detalii care personalizeaza spatiul intr-un mod original, cam asa ar putea fi descrisa amenajarea per ansamblu. Decorul abunda in tuse de culoare, in imprimeuri vesele si in texturi variate ce reusesc sa imprime dinamica spatiului.

Fiecare incapere se bucura de o suprafata echilibrata, astfel incat piesele de mobilier si decoratiunile nu lasa impresia de aglomerare. Bineinteles ca pentru a obtine acest efect s-au folosit mici trucuri precum largi suprafete in alb mixate cu nuante deschise cum ar fi galbenul sau esentele de lemn natur care incalzesc decorul.

Spatiile sunt echilibrate si reusesc sa transpuna sentimentul placut de camin cald si primitor. Zonele comune precum bucataria sau livingul se concentreaza pe o amenajare ce inlesneste interactiunea intre membrii familiei. Zona de luat masa amenajata in bucatarie este un exemplu in acest sens.

Zona de noapte preia din paleta cromatica a livingului, iar lemnul se regaseste si aici sub forma unui perete-accent in dreptul patului. Inspiratia naturii este subtil redata prin gama de culori si prin elementele de vegetatie prezente sub forma decoratiunilor.

Camera copilului inspira veselie gratie tapetului cu pasari flamingo si a decoratiunilor viu colorate. Draperia atrage in mod particular atentia.

Baia a fost gandita cat mai functional posibil. Marele avantaj este fereastra care ofera lumina naturala, atat de benefica pentru un spatiu mic precum baia. Sub lavoar a fost incorporata masina de spalat rufe, iar cada separata de un panou din sticla securizata.

In galeria de mai sus vei putea vedea amenajarea detaliata.

Sursa foto: inmyroom

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole