Spatii mici, spatii mici, cum sa le venim de hac? Iata o propunere de amenajare pentru un apartament gandit pentru a fi locuit de o tanara. Tinand cont de cerintele beneficiarei, designerul a propus un proiect care sa includa toate functiunile necesare, inclusiv o zona de dormit.

Configuratia initiala a apartamentului includea doar o camera principala cu bucatarie si baie, de aici si nevoia unui spatiu destinat unui dormitor, cat de mic. Spatiile de depozitare eficiente au fost si ele o cerinta importanta. Acestea fiind date, iata ce s-a obtinut.

S-a mizat pe optimizarea functiunilor, in contextul crearii unor partitii care definesc acum zona de dormit. Spatiul ramas aferent livingului s-a redus, insa a permis integrarea unei canapele mai mici, cu o zona TV pe masura. Mobilarea redusa contribuie la pastrarea pe cat posibil a unui spatiu aerisit, fluent. Adaugand tapet, tablouri si doua lampi, decorul nu mai pare asa banal. Si balconul a fost amenajat ca o extensie a livingului in exterior, loc placut de citit sau baut cafeaua dimineata.

In incaperea nou creata, s-a reusit integrarea unui birou, a unui mic dulap intr-o nisa si a unor rafturi pentru haine.

Pentru bucatarie, designerul a gandit o configuratie pe doua laturi care sa incorporeze si electrocasnicele, dar sa asigure si suficient spatiu pentru depozitare si loc pe blatul de lucru. Ba chiar a prevazut un mic dulap chiar si sub pervazul de la fereastra. Mobilierul a fost ales pe un front alb, design simplu pentru a pastra totul cat mai aerisit si luminos. Pentru braul dintre dulapuri, modelul de placi ceramice alese dau un aer fresh amenajarii, nuanta discreta de verde fiind o optiune potrivita. Aceeasi placare este propusa si pentru locul de luat masa, ca o metoda de accentuare a acestei zone in cadrul bucatariei.

Spatii de depozitare sunt prevazute si in hol, doua dulapuri cu usi tip obloane, albe care suplimenteaza locurile deja existente, potrivite pentru lucrurile mai voluminoase.

Speram sa te inspire si pe tine acest proiect!

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!