fbpx

Proiect de amenajare pentru un apartament de 27 metri patrati

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Intr-un spatiu de 27 metri patrati, amenajarea se poate dovedi anevoioasa. Dar prin proiectul pe care l-am ales pentru astazi, ne dorim sa iti aratam ca exista suficiente idei si solutii pentru astfel de suprafete.

Deschide Galeria

Intr-un astfel de apartament mic poti intampina multe impedimente. Unul din ele este chiar peretele sau peretii despartitori. In cazul nostru, bucataria si camera principala au fost unite pentru a mari spatiul disponibil, creand circulatii firesti si o mai buna coerenta a amenajarii. Astfel, avem o bucatarie functionala, un mini loc de luat masa si un living cu spatiu de lucru, ce noaptea se transforma in spatiu de dormit.

E greu de crezut ca le poti avea pe toate intr-un apartament de 27 metri patrati. Dar acest proiect ne arata cum putem face astfel incat amenajarea sa ne fie prietenoasa, ba chiar cu un strop de stil.

La intrarea in locuinta, a fost amenajata principala zona de depozitare. In continuarea ei, vom regasi bucataria, impartita pe 2 laturi. Pe de o parte vom gasi frigiderul, iar pe celealta parte, zona de gatit, dulapurile si un bar amenajat ca un mini-dining. Mobilierul este compact si ales cu atentie pentru a satisface nevoile cuplului ce locuieste in acest spatiu.

In continuarea dulapurilor, a fost amenajat un spatiu de lucru, necesar intrucat cei doi lucreaza des de acasa. Corpul consola, ales pe negru, continua latura axata pe depozitare.

Spatiul bucatariei este separat de restul camerei printr-o draperie ce poate fi trasa pentru a delimita vizual zona de gatit de coltul destinat dormitului. Un sistem de rafturi deschise ofera spatiu pentru o depozitare creativa. Adaugam si o masuta de cafea, precum si un corp cu sertare ce poate fi usor folosit ca noptiera si iata conturata zona de zi.

Cromatica este preponderent neutra, cu alb, gri  si accente de negru sau albastru. Fundalul deschis permite insertii de culori accent daca se doreste. Amenajarea urmeaza o linie minimalista, recomandata pentru spatiile mici. Functionalitatea fiecarei zone conturate primeaza, insa nu se face rabat de la stil. Prin culorile, texturile, corpurile de iluminat si micile accesorii spatiul capata personalitate.

Speram sa-ti fie de folos ideile din acest proiect si sa te inspire fie ca ai de amenajat un spatiu similar sau mai mare!

Proiect: WeCreate Studio

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...