Chiar din momentul achizitiei, acesti tineri au stiut ca vor face modificari la nivelul apartamentului. De aceea, pentru intreg procesul de amenajare au apelat la ajutorul unei echipe de designeri cu care s-au consultat in privinta schimbarilor dorite.

Una din dorintele lor a fost sa deschida bucataria spre living, sa creeze astfel o zona de zi unitara, un loc de socializare unde si gazdele, dar si oaspetii sa poata interactiona chiar si atunci cand se gateste. Transformarea a fost posibila pentru ca peretele despartitor nu era unul structural. Au fost necesare si alte modificari pentru a creste numarul de zone destinate depozitarii (vezi schita din galeria foto).

Apartamentul de 65 metri patrati este configurat ca unul de doua camere, cu living si dormitor, avand si doua bai. Pentru amenajarea lui, cuplul si-a dorit o paleta cromatica vesela, in tonuri cat mai deschise, cu mici insertii de accente colorate. Stilistic, tot ce au vrut a fost un design simplu, modern, functional si cat mai confortabil posibil. Astfel, proiectul propus de designeri a intrunit si chiar depasit asteptarile tinerilor.

Pentru zona de zi, au imaginat doua functiuni care sa se imbine armonios. Livingul si bucataria sunt delimitate doar la nivel vizual din pozitionarea mobilierului, a canapelei mai exact. Decorul  e continuat de o masuta de cafea si fotoliu, alaturi de corpuri distribuite in jurul zonei TV. Nimic complicat, o abordare simpla si practica.

In spatiul destinat bucatariei, amenajarea urmeaza aceeasi linie. Mobilierul e dispus pe o singura latura, compact, ingloband zonele de lucru necesare unei bucatarii. Albul si textura lemnului de la nivelul blatului pastreaza amenajarea cat mai luminoasa si aerisita.

Si pentru zona de noapte au fost aduse modificari pentru a creste fluenta spatiilor si pentru un acces facil spre baie. Dulapurile pentru haine au fost incastrate, iar usa de acces in camera mutata. Astfel, configuratia incaperii a fost usor modificata. Decorul se pastreaza si aici modern si functional, asigurand confortul dorit. In baia de serviciu a fost integrata si masina de spalat rufe, iar pentru baia principala s-a urmarit linia clasica cu cada si lavoar, fiind folosite aceleasi tipuri de placi ceramice pentru a sublinia legatura intre cele doua spatii.

Proiect: CO:INTERIOR

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!