fbpx

Proiect de amenajare pentru un spatiu de 37 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Proiectul pe care ti-l propunem astazi este al unui apartament mic de 37 metri patrati locuit de un tanar burlac. Rolul designerului a fost sa obtina o amenajare moderna, functionala, cu spatii pentru primit prietenii, dar si zona de lucru.

Deschide Galeria

Dimensiunile reduse ale locuintei au reprezentat provocarea acestui proiect. Nu au fost efectuate modificari sau reconfigurari ale spatiului, camera principala ramanand de sine statatoare, la fel si bucataria.

Spatiile mici ridica deseori problema depozitarii. De aceea, interventiile specialistilor ne pot ajuta sa conturam spatiul mai eficient. In cazul nostru, s-a optat pentru o canapea confortabila care sa poata fi extensibila. Apoi, langa usa de la intrare in camera, pe intreg peretele, a fost amenajat spatiu generos pentru depozitare variata, cu o mica biblioteca inclusa si doua dulapuri cu usi glisante. Interesant este si corpul folosit ca partitie intre zona de conversatii si cea de lucru care contine biroul. O alta zona de depozitarea a fost integrata si in spatiul holului.

Amenajarea urmeaza o linie minimala, centrata pe a asigura confortul dorit de beneficiar. Pentru a iesi dintr-o zona usor banala sau monotona, designerul a propus o abordare indrazneata la nivelul cromaticii prin accente de galben si albastru. Astfel, canapeaua galbena iese in evidenta pe fundalul albastru al peretelui din spatele ei. Restul spatiului este echilibrat de alb si nuante neutre de crem si bej.

Cateva accente de galben intalnim si in bucatarie, unde culorile sunt mai potolite. Dispunerea placilor de faianta ne aminteste de jocul Tetris si urmeaza aceeasi linie geometrica discreta redata in intreaga amenajare. de aceea, in partea superioara a bucatariei nu au fost montate dulapuri, depozitarea fiind limitata doar la corpurile principale. Spatiul de aproape 10 metri patrati din bucatarie a permis si integrarea unei zone de luat masa, fiind si un loc de socializare preferat de beneficiar, mai ales ca aceasta incapere are si un mic balcon.

Inspiratie vei gasi si in amenajarea baii. Ne place jocul cromatic al placilor de faianta, dar si mozaicul din jurul oglinzii.

Desi locuit doar de o persoana, acest apartament de 37 metri patrati iti poate fi o sursa de inspiratie utila indiferent de spatiul pe care il ai de amenajat.

Proiect semnat de Philip and Ekaterina Shutovy – Perspective Studio

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...