Proiect de reamenajare surprinzator pentru un apartament cu o camera

Ne-am propus astazi sa te surprindem printr-o amenajare super creativa. Apartamentul a trecut printr-o renovare mai mult decat necesara, iar rezultatul este pe cat se poate de surprinzator. Noua ne-au placut mult ideile folosite in aceasta amenajare si speram ca te vor inspira si pe tine.

Deschide Galeria

Reamenajarea a presupus zugravitul peretilor, inlocuitul pieselor de mobilier si/sau adaugatul unor corpuri noi pentru a aduce un plus de prospetime apartamentului.

Abordarea a urmat o linie minimalista, care a mizat pe a crea spatii coerente, mai luminoase conturand un apartament modern. Schimbarile sunt notabile atat in bucatarie cat si in camera principala, acum impartita in 2 functiuni diferite: living si dormitor.

Peretele verde, precum si cel maro au disparut pentru a face loc unui fundal complet alb. Pentru a echilibra si contrasta in acelasi timp decorul alb, pardoseala originala a trecut printr-un proces de lacuire cu lac colorat, schimband culoarea naturala a lemnului.

In mod surprinzator, o parte din mobilier este format din bucati de paleti. Si spunem surprinzator pentru ca nu ne-am fi asteptat sa arate atat de bine per ansamblu. Canapeaua, consola de sub televizor, precum si un panou decorativ ce separa cele 2 zone principale din camera sunt realizate din paleti vopsiti in alb. Pentru un plus de intimitate a fost adaugata si o draperie alba, pe toata latimea camerei. Efectul este wow! Restul mobilierului se rezuma doar la 2 corpuri deschise folosite pe post de biblioteca si etajerele lungi folosite ca suport pentru decoratiuni. Contrastrul alb-negru confera un aer modern.

Pentru partea de dormitor, a fost pastrat patul, comoda si dulapurile pentru haine. Noile decoratiuni, incluzand tabloul, corpul de iluminat si draperia imprima un sentiment placut de confort si relaxare.

In zona de bucatarie, au fost schimbate fronturile dulapurilor si inlocuite manerele, precum si blatul de lucru. Diferentele intre bucataria de acum si cea dinainte nu sunt mari, insa daca privim in ansamblu, decorul pare mai coerent si mai luminos. Albul dulapurilor, noile draperii, peretele cu tapet sau noul corp de iluminat reusesc sa schimbe total decorul ce ne aminteste de interioarele scandinave.

Chiar si baia a trecut printr-o renovare binevenita. Placile de faianta au fost inlocuite cu unele noi de un bej mat ce transforma total baia, facand-o mult mai luminoasa. De luat aminte! Daca ai de amenajat o baie mica si ingusta precum cea din acest apartament evita sa folosesti astfel de placi ceramice inchise la culoare sau daca iti doresti totusi sa integrezi nuante inchise, alege sa o faci doar pe o portiune redusa si nu pe toti peretii ca in acest caz!

Sursa foto: Agidesign

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole