Proiecte DIY cu tuburi de carton reciclate

Stiti toate acele tuburi de carton care raman de la hartia din bucatarie? Nu le mai aruncati, ci pastrati-le pentru a le folosi in proiecte DIY. Veti putea crea suporturi de creioane si pixuri pentru biroul copiilor, simple si originale. 

Deschide Galeria

Aveti nevoie de tuburi de carton de diferite marimi (pentru diversitate), cutit sau cutter, foarfec, lipici, ata sau sfoara mai subtire de diferite culori, nasturi si material textil.

Pentru inceput, taiati tubul sau tuburile in parti mai mici, daca este cazul. Folositi un cutit bine ascutit. Taiati cu un foarfec partile ramase pentru a nivela bine baza. La unul din capetele tubului, sigilati cu banda scotch sau orice alt fel de banda suficient de rezistenta pentru a sustine apoi creioanele.

Adaugati lipici la baza tubului si incepeti sa rulati de jur imprejur cu ata mai groasa, preferabil colorata. Pe masura ce inaintati cu ata, mai adaugati treptat lipici.

Cand ati ajuns in partea superioara, taiati ata ramasa. Pentru a decora mai departe si personaliza noul obiect creat, puteti adauga nasturi sau material taiat in forma de frunzulita.

Pentru mai multa culoare si un efect deosebit, puteti folosi doua sau trei tipuri de culori pentru ata sau sfoara cu care decorati tuburile. 

Spor la treaba! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole