Cand am primit proiectul acestei case, prin amabilitatea echipei de arhitecti si designeri de la Geometrium, am stiut imediat ca avem de-a face cu un proiect mai mult decat deosebit. O constructie ale carei etape le vom detalia in cele ce urmeaza.
Construita pe o structura de parter plus etaj, casa are 306 metri patrati si gazduieste o familie din cinci membri. Cerinta principala a proprietarilor a fost aceea de a avea o locuinta confortabila, dotata cu spatii de relaxare pentru familie si prieteni.
Avand aceste lucruri in minte, echipa de la Geometrium s-a concentrat pe imbinarea spatiilor utile cu cele destinate divertismentului. Astfel, la subsol a fost amenajat un spatiu alocat sportului cu masa de ping-pong si echipamente pentru fitness. Parterul cuprinde zona de zi: holul principal, livingul, bucataria, zona de dining si o camera de oaspeti. Un detaliu interesant este zona de joaca pentru copii asezata in fata bucatariei – astfel, ei pot fi supravegheati in timp ce mama lor gateste. La etaj regasim dormitoarele parintilor si pe cele ale copiilor, fiecare camera avand baie proprie.
O atentie deosebita a fost acordata zonei de zi, tinand cont de faptul ca aici familia isi petrece cel mai mult timp. Conceputa sub forma unui open space, aceasta incapere inglobeaza cele mai importante aspecte ale designului prin structura aleasa si mai ales prin utilitatea fiecarui element constitutiv in parte. Canapeaua tip coltar ocupa locul central in zona de living. Fiind o zona de socializare, s-a optat pentru montarea unui televizor deasupra unui semineu incadrat in perete si a unui bar care desparte vizual zona de bucatarie de cea a livingului. In continuarea bucatariei a fost amenajat spatiul pentru dining.
O zona pe care s-a pus accent este cea a spatiului de joaca pentru copii, gandit ca o metoda eficienta de supraveghere de catre parinti. Mai mult, utilitatea spatiului a fost gandita in avans, astfel ca dupa ce copiii vor ajunge la varsta scolara, aceasta incapere va putea fi transformata in zona de studiu.
Holul a fost conceput ca o zona practica pentru depozitarea lucrurilor de zi cu zi. Pentru un plus de dinamism, designerii au mizat pe contrastul alb-negru si pe accente de rosu.
Materialele sunt naturale, podeaua, rafturile, barul si dulapurile din bucatarie avand lemn solid in componenta. Stilul scandinav predomina in amenajare, paleta cromatica fiind una neutra, in tonuri deschise, cu multa lumina naturala si plante verzi care invioreaza atmosfera.
Pentru dormitor, designerii au avut mana libera, astfel incat au explorat idei care, surprinzator au fost pe placul proprietarilor. Astfel, o carpeta orientala troneaza deasupra patului din dormitor, iar restul detaliilor decorative sunt cat se poate de minimaliste. Se fac simtite si usoare influente rustice prin lemnul vopsit in alb care decoreaza tavanul. Pentru a crea impresia de camera unica, designerii au optat pentru combinarea zonei de dormit cu dressingul si baia. In plus, colturile peretilor au fost rotunjiti pentru a spori efectul de spatiu unitar. Aceasta trasatura este una dintre amprentele originalitatii celor de la Geometrium, folosita cu succes si in alte proiecte.