Pub 55Jazz – design in acorduri muzicale

“Viaţa e, în mare, ca o muzică de jazz: cel mai bine iese când improvizezi” spunea George Gershwin. Ei bine 55 Jazz chiar asta este, o improvizatie in acord de jazz. Amenajat de Cosmin si Mihaela Tolbes de la Sparkdesign, 55 Jazz castiga in 2013 locul al II-lea pentru amenajare la Insign Awards sustinut de Galeriile Noblesse. Micutul bar se afla pe strada Franceza numarul 9, o strada un pic mai linistita din Centrul Vechi. Clar inspirat din cultura jazz, pot spune cu incredere ca 55 Jazz este unul dintre cele mai boeme baruri din Bucuresti.

Deschide Galeria

De cum intri ai senzatia ca ai pasit undeva pe taramul jazzului si te astepti sa apara de undeva Duke Ellington cu orchestra. La atmosfera feerica contribuie si instalatia-decor alcatuita din ramuri de mesteacan ce creeaza un separeu imaginar pentru cele doua mese pe care le acopera. O idee insolita ce aduce un plus de mister si rafinament localului.

Spatiul nu este foarte luminos, iar pentru a accentua atmosfera boema, peretii si tavanul au fost vopsiti intr-o culoare inchisa. Dar despre pereti nu se poate vorbi doar asa, intr-o singura fraza, decoratiunile sunt o intreaga poveste. Acestia au fost imbracati intr-o structura de lemn inchis la culoare ce separa decoratiunile cu care sunt imbracati. Din loc in loc se pot zari postere cu Duke Ellington sau Ray Charles. Cum intri, pe peretele din dreapta troneaza sigla localului scrisa cu litere albe pe o bucata de perete din caramida alba. Vizavi poti admira  o chitara si o pianina atarnate pe perete.

In ceea ce priveste mobilierul acesta a fost ales in asa fel incat sa nu concureze din punct de vedere stilistic cu decoratiunile, mesele sunt fie rotunde fie patrate, simple, fara niciun fel de element de decor, iar scaunele au fost alese din aceeasi familie. Cu trimitere la numele barului, cateva dintre ele au cifra „5” in loc de spatar.  Mobilierul este „responsabil” sa aduca un plus de culoare amenajarii: scaunele sunt albastre, wenge sau albe. Tot colorate sunt si placile ceramice patrate ce acopera micul bar sau canapeaua asezata pe peretele din dreapta.

Unele dintre cele mai spectaculoase elemente de design ale barului sunt decoratiunile alese pentru tavan: acesta este impanzit cu zeci de viniluri atarnate la diferite inaltimi iar unele dintre ele au fost transformate chiar in corpuri de iluminat!

55 Jazz este un omagiu adus culturii jazz, un local ce te transpune intr-o atmosfera de poveste pe acorduri muzicale, iar daca pana acum nu erai fan al acestui gen de muzica, dupa ce vei vizita 55 Jazz cu siguranta vei fi!

Mai multe despre Design Chapter citeste aici: designchapter.org

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole