Pukka Tukka – Primul organic food bar din Romania

Pe la mijlocul lunii aprilie a acestui an s-a deschis Pukka Tukka, primul restaurant bio din Romania. Intr-una din zilele trecute i-am facut si noi o vizita, si am ramas impresionati de naturaletea cu care se petrec lucrurile in acest spatiu. Pe cat de savuroase sunt propunerile culinare – mancarurile, bauturile racoritoare sau cafeaua, pe atat sunt de sanatoase, folosindu-se doar ingrediente naturale, cat mai putin prelucrate.

Deschide Galeria

Pukka Tukka este situat in zona Piata Amzei, iar acesta dispune si de o terasa primitoare numai buna sa-ti petreci serile de vara. Aici poti savura un delicios fresh de portocale sau de mere, un vin bun, o cola bio sau o clasica limonada preparata din cele mai proaspete ingrediente. Meniul este foarte interesant – o colectie de mancaruri autentice cu ingrediente sanatoase si gustoase. Iata doar doua exemple: somon salbatic cu spanac, alaturi de un sos de mustar, sau o salata cu piept de rata.

Langa restaurant se afla Pukka Food, primul magazin bio deschis in Romania inca din anul 2008, acesta are la baza acelasi concept si se imbina perfect cu restaurantul.

Mihaela Marin, unul dintre asociatii Pukka Tukka, a acceptat sa ne povesteasca cateva din amanuntele amenajarii acestui local, dar si alte detalii legate de conceptul acestuia.

"Pukka Tukka serveste preparate 100% BIO, gatite sanatos (prepararea termica se face exclusiv in cuptor) si toate se prepara in fata oaspetilor. Lucram intr-un spatiu mic, folosim aparatura de bucatarie de ultima generatie pentru a oferi calitate premium la preturi rezonabile", spune Mihaela despre conceptul Pukka.

In legatura cu lucrarile de amenajare Mihaela ne-a mai povestit ca acestea au durat aproximativ 4 luni, si s-au folosit in general materiale naturale: rachita, stejar, lemn, pluta. "Au existat si unele provocari de ordin tehnic, in sensul ca este destul de complicat de amenajat un spatiu mic: nu se pot suprapune echipele de lucratori, trebuie sincronizate perfect sistemul electric, instalatiile, climatizarea si restul.

Mobilierul de rachita a fost realizat de mesteri traditionali si a fost lucrat in interiorul spatiului. Restul mobilierului este semnat de Andreea Radice&Folco Orlandini, si a fost comandat din Italia."

Cei care s-au ocupat de amenajarea spatiului au fost arhitectii de la LAMA ARHITECTURA, acestora li s-a dat mana libera, iar opiniile lor au fost respectate in proportie de 100%.

"In cautarea de a exprima cat mai bine functia pe care acest spatiu urma sa o inglobeze (Organic Food Bar, cu termenii sai definitorii: BIO, PROSPETIME si SANATATE), gandul ne-a purtat catre gradina de la tara a bunicilor si cosurile de rachita pline cu bunatati proaspete", ne-au spus arhitectii Dan Enache si Calin Radu.

"Tabla de scris (in nuanta ei originala) imbraca zona din spatele barului, pentru listarea prietenoasa si flexibila a meniului. Mesele sunt de asemenea vopsite ca si tabla de scris, pentru a instiga clientul la joaca, relaxare si creatie in pauzele de masa (la intrarea in local, primesti creta)."

"La interior, spatiul se compune dintr-o zona de servire care se afla intr-o legatura vizuala directa cu zona de preparare, deschisa astfel incat clientul sa poata observa pregatirea alimentelor", sunt alte cateva detalii pe care arhitectii ni le-au mai dat in legatura cu amenajarea spatiului.

De ambianta vegetala s-a ocupat arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe de la Poteca Studio. Plantele aromatice din ghivece sunt in armonie cu elementele din incapere si dau senzatia de unitate.

Banchetele lungi de rachita din interiorul restaurantului au menirea de a aduna lumea si de a-i indemna pe oameni la socializare. Alte doua banchete au fost amenajate si in fata localului – acestea sunt o continuare a decorului din interior si un fel de invitatie la a descoperi ce este inauntru. Rachita impletita ofera spatiului o senzatie de familiar si se suprapune armonios conceptulului bio.

Toate aceste detalii de decor, meniul si atmosfera prietenoasa de la Pukka Tukka ne-au convins sa revenim aici cand vom ajunge din nou prin Piata Amzei.

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole