Rafinament si eleganta in amenajarea unei zone de zi

O amenajare fara cusur va reusi de fiecare data sa transmita emotia dorita chiar si cu riscul vizualizarii unei singure incaperi. Si cum spatiul de relaxare si socializare devine punct de atractie principal al fiecarei locuinte, transformarea acestuia intr-un loc cu personalitate va deveni inevitabil ingredientul cheie al intregii metamorfozari.

Deschide Galeria

Amenajarile actuale au la baza linii simple si minimaliste, rolul lor fiind acela de a elibera vizual spatiul avut la dispozitie si de a il incarca doar din punct de vedere energetic. In ceea ce priveste acest open space, se poate observa o tematica eleganta si rafinata cu finisaje ce compun omogen o atmosfera calda si luminoasa perfecta oricarei familii.

Structura acestuia se imparte in doua incaperi: living si bucatarie, separate discret de un perete de mici dimensiuni cu aspect de caramida. Acest tip de perete despartitor reprezinta solutia optima de a arata rolurile specifice fiecarei zone pastrand in acelasi timp coeziunea intre ele prin mentinerea unui spatiu larg, deschis. Paradoxal, scopul acestuia de a desparti zonele se transforma, el devenind punct de legatura si continuitate.

Din punct de vedere al cromaticii pastelurile reprezentate de beige, nud si lemn natural se completeaza cu accentele argintii ale acesoriilor cu iz luxuriant. Mobilierul bucatariei este minimalist si functional, simplitatea lemnului lucios accentuand eleganta intregii amenajari. Zona de servire a mesei este redusa ca dimensiuni si asta pentru ca spatiul living-ului pune si el la dispozitie o masa din lemn in jurul careia se aseaza patru scaune tapitate cu piele. Pastrandu-se design-ul acestora, coltarul extensibil, din piele alba se armonizeaza cu restul accesoriilor textile.

Elementele de iluminat artificial aduc plusul de modernitate intregii amenajari si, impreuna cu lumina naturala care patrunde in cantitate mare in interior, maresc semnificativ intregul spatiu. Enumeram aici un numar impresionant de spoturi, penduluri minimaliste si moderne si doua dintre cele mai de efect componente de iluminat: benzile de led regasite in tavanul fals al living-ului si lateralul peretelui despartitor, benzi ce aduc in prim plan o atmosfera romantica. Imaculitatea si naturaleata intregii amenajari nu sunt date doar de folosirea intr-o mare masura a lemnului natural, ci si de accesorizarea cu plante decorative, ingredientul perfect pentru improspatarea vizuala a locuintei.

De cele mai multe ori mentinerea unei linii simple este cel mai la indemana artificiu atunci cand luam in calcul o amenajare care trebuie sa respecte cerintele oricarui doritor. Fara a ocoli tendintele, stilizarea cu accente moderne va transforma de fiecare data estetica locuintei fara a o incarca, avand ca rezultat acea amenajare “de revista” la care cu totii visam.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole