Rafturi suspendate tip coltar – o abordare pragmatica in decor

Spatiile de depozitare ne sunt necesare in orice tip de spatiu. Intr-o locuinta mica, ele devin cu atat mai importante cu cat fiecare metru patrat inseamna o posibilitate de amenajare.


Deschide Galeria

In spatiile mici, un principiu util este acela al utilizarii spatiilor pe verticala. Etajerele si rafturile suspendate sunt solutii practice care ocupa loc putin, oferind un plus pentru stocarea diferitelor lucruri.

Ganditi-va la spatiul din locuinta dumneavoastra si mai ales la acele locuri nefolosite in acest moment si care va pot oferi o posibilitate pentru depozitare. Colturile camerelor sunt un astfel de exemplu. Aici se pot monta etajere sau rafturi suspendate tip coltar pentru carti, obiecte decorative, mici tablouri sau plante.

Etajerele pe colt vin ca o completare fireasca a spatiului. De la hol, la living, dormitor si bucatarie, orice colt al casei la care va puteti gandi ofera aceasta oportunitate.

Montate in colt in forma de L, triunghi sau orice alta varianta interesanta, etajerele si rafturile suspendate ofera sprijin la nivelul spatiului indiferent de modul in care sunt integrate in decor. Pentru bucatarie, ele reprezinta o noua tendinta in designul de interior intrucat exploateaza o latura atat estetica cat si practica prin depozitarea diverselor seturi de farfurii, boluri, cani sau pahare. Eliminand total sau partial dulapurile se castiga spatiu si in plus efectul per ansamblu este unul aerisit, degajat. Cu un strop de culoare, obtineti o amenajare chic, in tendinte.

Pentru hol, rafturile suspendate tip coltar au in primul rand o latura practica: chei, acte, ochelari de soare, corespondenta, toate isi gasesc locul aici. Daca aveti un hol mic si introducerea unei piese de mobilier ar sugruma spatiul, atunci etajerele sau rafturile sunt solutia perfecta.

Si in dormitor rolul lor asupra decorului este benefic. Nu incarca excesiv si permit depozitarea diverselor accesorii personale, decoratiuni, cartilor, fotografii cu cei dragi, o cutie cu bijuterii, plante sau orice alte obiecte v-ati putea gandi.

Baile mici reprezinta teritoriul ideal pentru a integra rafturile suspendate tip coltar; eliminati astfel dulapurile si castigati spatiu. Ba puteti gasi loc chiar si pentru o planta.

Livingul va ofera teren pentru a explora felurite metode de rafturi si etajere. Indiferent de forma si sistem de prindere, ele sunt un plus la nivelul amenajarii privite dintr-o abordare pragmatica imbinata armonios cu detaliile estetice pe care alegem sa le expunem. 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...